Sainz reageert op afscheid, en zinspeelt op toekomst: 'Nieuws over mijn toekomst zal op termijn volgen' Formule 1
Formule 1

Sainz reageert op afscheid, en zinspeelt op toekomst: 'Nieuws over mijn toekomst zal op termijn volgen'

Sainz reageert op afscheid, en zinspeelt op toekomst: 'Nieuws over mijn toekomst zal op termijn volgen'

Alle aandacht is momenteel gevestigd op Lewis Hamilton, die voor een schok in de Formule 1-wereld zorgde door over te stappen naar Ferrari per 2025, maar de gevolgen zijn ook groot voor Carlos Sainz, die aan het einde van 2024 plaats zal moeten maken voor de recordkampioen, en dus op zoek moet gaan naar een nieuwe werkgever.

Sainz reageerde zelf op de sociale media op het nieuws. 'Gezien het nieuws dat vandaag naar buiten is gebracht, zullen de wegen van Scuderia Ferrari en mijzelf scheiden aan het einde van 2024', deelde de huidige Ferrari-coureur. 'We hebben nog een lang seizoen voor de boeg, en zoals altijd zal ik mijn uiterste best doen voor het team, en voor de Tifosi wereldwijd. Nieuws over mijn eigen toekomst zal op het juiste moment aangekondigd worden', sluit Sainz af, waarmee het erop lijkt dat Sainz al een idee heeft waar hij naartoe zal verhuizen.

Sainz heeft aan opties geen gebrek

Ferrari hield het zelf bij een opvallend bescheiden statement bij dit grote nieuws. 'Scuderia Ferrari kan met genoegen aankondigen dat Lewis Hamilton in 2025 aansluit bij het team, met een meerjarig contract', luidt het statement, waarbij geen woorden vuil werden gemaakt aan vertrekkend coureur Carlos Sainz. De Spanjaard verkeert overigens niet voor het eerst in deze situatie. In coronajaar 2020 kondigde McLaren Daniel Ricciardo voor aanvang van het seizoen als nieuwe coureur voor 2021 aan, waarna Sainz een contract bij Ferrari tekende. Sainz zou volgens verschillende berichten het nieuws afgelopen week al te horen hebben gekregen, terwijl Toto Wolff het nieuws pas gisteren van Hamilton zou hebben gekregen.

Ook ditmaal hoeft Sainz niet te vrezen voor een gebrek aan opties. De voormalige teamgenoot van Max Verstappen geldt nu als een van de favorieten voor het plekje van Sergio Pérez bij Red Bull Racing. De Mexicaan heeft net als zijn meeste collega's een contract dat aan het einde van het seizoen afloopt. Daarnaast is Mercedes op zoek naar een vervanger voor Hamilton. Naast Sainz gelden ook Fernando Alonso, Alexander Albon en mogelijk Esteban Ocon als kanshebbers voor dat stoeltje. Mercedes heeft daarnaast met Andrea Kimi Antonelli een supertalent in de Formule 2, maar de kans lijkt klein dat de Italiaan in 2025 al op 18-jarige leeftijd voor Mercedes zal uitkomen.

Ook Audi, dat nu nog Stake F1 heet, heeft al meerdere malen interesse getoond in de diensten van de tweevoudig Grand Prix-winnaar. De link met Audi is snel gelegd vanwege de grote successen die vader Carlos Sainz senior met het Duitse automerk boekte. Vermoedelijk zal Sainz dus wel een goed plekje vinden, terwijl verschillende andere collega's in meer onzekerheid zullen zitten.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws