Hamilton boekt ticket naar Maranello voor achtste titel: 'Place to be in de geschiedenis van de F1' Formule 1
Formule 1

Hamilton boekt ticket naar Maranello voor achtste titel: 'Place to be in de geschiedenis van de F1'

Hamilton boekt ticket naar Maranello voor achtste titel: 'Place to be in de geschiedenis van de F1'

Ralf Schumacher denkt dat Lewis Hamilton een contract bij Ferrari heeft getekend omdat de Italiaanse team historisch gezien altijd al de place to be is geweest, vooral voor coureurs die al zoveel hebben bereikt als Hamilton en op ongelukkige wijze zijn achtste titel niet bij Mercedes heeft kunnen behalen. Schumacher gokt dat Hamilton met deze beslissing de puntjes op de i aan het zetten is.

Donderdag 1 februari 2024 zal de geschiedenisboeken ingaan als dé dag waarop Hamilton besloot om Mercedes te verlaten voor Ferrari. De 39-jarige tekende vijf maanden geleden nog een meerjarige deal bij de Zilverpijlen, maar leek vlak voor het 2024-seizoen toch gebruik te maken van zijn exitclausule. Blijkbaar waren de 'luchtige gesprekken' tussen Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur en de Brit na de Grand Prix van Azerbeidzjan 2023 toch wat serieuzer dan iedereen dacht.

'Fred Vasseur is een sleutelfiguur geweest', denkt Schumacher in gesprek met Sky Sports. 'Hij kent hem al een lange tijd. Wat hij met het team heeft gedaan, en de rust en kalmte die hij bracht... Ferrari is nu beter georganiseerd en maakt minder fouten.' Bij het denken aan Ferrari en Mercedes denken sommigen direct aan Michael Schumacher, die bij beide teams legendarische dingen heeft laten zien. Zijn broer denkt in ieder geval niet dat Hamilton de Duitse F1-legende wil nadoen.

Tekst gaat verder onder de foto.

toto wolff george russell lewis hamilton 2023
Hamilton neemt na 2024 afscheid van Mercedes. (Foto: ProShots)

'Misschien is het zijn droom', zegt Schumacher. 'Ik denk niet dat hij het doet vanwege Michael. Ferrari is een place to be in de geschiedenis van de Formule 1, vooral voor een coureur als Lewis, die al zoveel heeft bereikt en op ongelukkige wijze geen achtste titel heeft kunnen behalen', vervolgt de Duitser. 'Dus ja, voor hem is het de puntjes op de i zetten om alles perfect te maken.' Hamilton zal Mercedes aan het einde van 2024 verlaten, en dus vanaf 2025 in het rood verschijnen.

'Sommige rijders winnen met Ferrari of eindigen hun carrière daar, hij wil dat misschien ook'

Voor Ferrari rijden betekent voor veel coureurs heel veel. Het historische team heeft toch een bepaalde emotionele waarde. 'Voor Hamilton kan dit een heel goede move zijn. Sommige rijders winnen met Ferrari of eindigen hun carrière daar, hij wil dat misschien ook', benadrukt Schumacher. 'Daarnaast is de Formule 1 behoorlijk veranderd. Je hebt iemand nodig waar je op kan bouwen, met natuurlijke snelheid en talent. Niet veel van dat soort rijders zijn er op de markt, om het team te helpen en de auto te ontwikkelen.'

Nadat de geruchten op donderdagmiddag naar buiten kwamen en het op donderdagavond werd bevestigd, is er nog een onbeantwoorde vraag: wie vervangt Hamilton? 'Wolff is wel slim', zegt Schumacher. 'Hij heeft wat jonge jongens. Wellicht Carlos Sainz, al denk ik dat hij naar Audi gaat. Hij heeft nog een jong talent onder contract, dus hij moeten wachten hoe hij zich ontwikkelt. Mick (Schumacher, red.) heeft een kans, maar ze hebben nog tijd.'

Tekst gaat verder onder de foto.

lewis hamilton charles leclerc ferrari 2023
Leclerc en Hamilton gaan vanaf 2025 de garage delen. (Foto: ProShots)

'Het gaat om de juiste mensen op de juiste plek'

Schumacher benadrukt dat een coureur het niet kan waarmaken zonder het team om hem heen. Daarbij noemt hij Sebastian Vettel, Max Verstappen en Red Bull Racing als voorbeelden, en ook Mercedes van een aantal jaren terug. 'Het gaat om de juiste mensen op de juiste plek. Kijk naar Mercedes een paar seizoenen terug. Zo'n omgeving heb je nodig als coureur. Lewis is slim, hij nam deze beslissing met de wetenschap dat dat wel zou gebeuren bij Ferrari. Fred werkt daaraan.'

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws