Hamilton en Wolff reageren op einde samenwerking: 'Ik zal ze voor eeuwig dankbaar zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton en Wolff reageren op einde samenwerking: 'Ik zal ze voor eeuwig dankbaar zijn'

Hamilton en Wolff reageren op einde samenwerking: 'Ik zal ze voor eeuwig dankbaar zijn'

Lewis Hamilton staat aan de vooravond van zijn twaalfde seizoen bij Mercedes, maar heeft nu al bevestigd dat hij in 2025 niet meer voor het team zal uitkomen. Toto Wolff zal zijn stercoureur verliezen aan Ferrari, waar Hamilton de jacht op een achtste wereldtitel een vervolg zal geven. Bij de bekendmaking van het nieuws stonden Hamilton en Wolff stil bij de succesvolle en lange samenwerking.

Hamilton maakte in 2012 bekend dat hij per 2013 zou overstappen naar Mercedes, waar hij vanaf 2014 grote successen boekte. Hamilton werd wereldkampioen in 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, én 2020, en pakte maar liefst 82 Grand Prix-overwinningen voor zijn werkgever. Aan het einde van het seizoen zal de teller op 244 Grands Prix voor Mercedes staan, met afstand een record.

Dan zal Hamilton zijn Formule 1-avontuur vervolgen bij Ferrari, waar hij een meerjarig contract tekende vanaf 2025. 'Ik heb elf waanzinnige jaren gehad bij dit team, en ik ben ongelofelijk trots op wat we samen bereikt hebben. Mercedes vormt een deel van mijn leven sinds ik dertien jaar oud was', zegt de Brit in een statement van het team over het moment dat hij door McLaren-teambaas Ron Dennis op sleeptouw genomen werd.

Hamilton staat stil bij vele herinneringen en successen

'Dit is de plek waar ik ben opgegroeid, en daarom was het besluit om bij het team te vertrekken een van de lastigste keuzes die ik ooit heb moeten maken', geeft de 39-jarige aan. 'De tijd is echter rijp voor mij om deze nieuwe stap te zetten, en ik kijk ernaar uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik zal Mercedes voor altijd dankbaar zijn voor de ongelofelijke steun die ik bij mijn Mercedes-familie heb mogen ontvangen, en dan vooral Toto (Wolff, red.) voor de vriendschap, en zijn leiderschap, en ik wil dit avontuur samen op de beste manier afsluiten.'

Hoewel Hamilton dus overstapt naar een grote concurrent, verdedigt hij eerst nog een seizoen de eer van Mercedes. 'Ik ben honderd procent toegewijd aan het neerzetten van de best mogelijke resultaten dit seizoen, en ik wil mijn laatste seizoen bij de Zilverpijlen een memorabel seizoen maken', sloot de coureur uit Stevenage af.

Wolff accepteert besluit van Hamilton

Ook teambaas Wolff reageerde op het grote nieuws. 'Onze samenwerking met Lewis is de meest succesvolle samenwerking tussen team en coureur uit de historie van de sport. Dat is iets waar we met trots op mogen terugkijken', aldus de Oostenrijker. 'Lewis zal altijd een belangrijk onderdeel zijn van de autosportgeschiedenis van Mercedes.'

'We wisten echter dat onze samenwerking op een gegeven moment op natuurlijke wijze ten einde zou komen, en die dag is vandaag aangebroken. We accepteren het besluit van Lewis om een nieuwe uitdaging op te zoeken', benadrukt Wolff. 'Onze kansen voor de toekomst zijn opwindend om over na te denken, maar voorlopig hebben we nog één seizoen te gaan en we zijn gefocust op het afleveren van een sterk 2024-seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws