Sainz zag zichzelf een fout maken: 'Anders had ik op poleposition gestaan' Formule 1
Formule 1

Sainz zag zichzelf een fout maken: 'Anders had ik op poleposition gestaan'

Sainz zag zichzelf een fout maken: 'Anders had ik op poleposition gestaan'

Carlos Sainz denkt dat hij op poleposition had kunnen staan voor de Grand Prix van Japan. De coureur kwam met zijn tijd binnen een tiende van de tijd van Max Verstappen, die vanaf poleposition mag starten op zondag. Sainz zag dat hij zijn rondetijd weggooide in de laatste chicane van het circuit van Suzuka, waardoor hij de snelste tijd misliep. Voor de race denkt de coureur echter dat hij en zijn team op alles voorbereid zullen zijn.

In de derde vrije training was het gat tussen Red Bull Racing en Ferrari nog redelijk groot, maar in de kwalificatie werd het gat significant verkleind door de Italiaanse renstal. In Q3 zaten de coureurs van Ferrari binnen een tiende van de tijd van Verstappen. Het leek er ook even op dat één van de twee coureurs ervandoor zou gaan met poleposition, maar dit was uiteindelijk niet het geval.

Charles Leclerc verloor veel tijd in de derde sector en hetzelfde gold voor Sainz. Hij denkt dat hij zijn tijd in één bochtencombinatie vergooide. 'Het ging een beetje bij me weg gedurende de kwalificatie', vertelt Sainz bij Viaplay. 'Ik zat erg op de limiet en ik won daardoor veel tijd in de eerste sector. Als ik de laatste chicane had geperfectioneerd, dan had ik hier op pole gestaan. Het is jammer, want Max, Charles en ik zitten al races dicht bij elkaar en ik trek steeds aan het kortste eind.'

Weersomstandigheden boeien Sainz niet

Het kan tijdens de race van zondag regenen op het circuit van Suzuka. Het is echter nog de vraag of het daadwerkelijk gaat regenen tijdens het evenement of dat de regen alleen zal vallen na de race. Voor Sainz maakt het niet uit of het wel of niet gaat regenen, want de Spanjaard denkt dat Ferrari op alles is voorbereid. 'We weten niet wanneer de regen komt, alleen dat het komt. Maar wat er ook komt, we zijn er klaar voor. Het maakt mij niet uit', aldus Sainz.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws