Update | Verstappen krijgt reprimande en behoudt poleposition voor GP Japan Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Verstappen krijgt reprimande en behoudt poleposition voor GP Japan

Update | Verstappen krijgt reprimande en behoudt poleposition voor GP Japan

Max Verstappen wist tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan de snelste ronde te rijden, maar de coureur van Red Bull Racing moet zijn adem inhouden nadat hij een moment kende met Lando Norris. Verstappen wilde aanzetten voor een snelle ronde, maar gleed uit waardoor Norris de Red Bull-bolide moest ontwijken. Het incident gaat door de wedstrijdleiding bekeken worden na de sessie.

In Q3 was Charles Leclerc de eerste coureur die een serieuze tijd wist neer te zetten, maar zijn tijd werd al snel verbroken door Verstappen die met een 1:29,304 ruim twee tienden sneller was dan de Ferrari-rijder. Carlos Sainz stond op bijna vier tienden van de Nederlander, terwijl Sergio Pérez op een achterstand van bijna zeven tienden stond. De eerste tijd die de Nederlander wist te rijden in Q3 was uiteindelijk ook de tijd die voldoende was voor poleposition.

De vraag is echter of Verstappen zijn poleposition behoudt. De coureur verloor zijn auto in de out lap en Norris, die achter hem al aan had gezet voor zijn snelle ronde, moest de scheefstaande auto ontwijken. 'Ik probeerde wat temperatuur in mijn banden te krijgen, maar het rubber was nog koud dus ik verloor mijn auto bijna volledig. Gelukkig wist Lando het te ontwijken en gebeurde er niks ergs', zei de regerend wereldkampioen in het interview na afloop van de kwalificatie.

Tweede ronde Verstappen in Q3 slechter

Alle coureurs zetten aan het einde van de kwalificatie aan om de tijd van Verstappen aan te vallen. Dat bleek voor de Ferrari-coureurs en Pérez een onmogelijk opgave, ondanks dat Leclerc en Sainz slechts marginaal boven de tijd van Verstappen uitkwamen. De Limburger kon zelf zijn tijd ook niet verbeteren. De coureur kende een moment in de eerste sector, waardoor hij een onderdeel van zijn auto verloor. Hierdoor was de rest van de ronde van Verstappen ook gecompromitteerd.

Incident tussen Verstappen en Norris

Update 10.40u (08/10) | Verstappen krijgt reprimande en behoudt poleposition voor GP Japan

Max Verstappen heeft van de stewards een reprimande gekregen voor zijn incident met Lando Norris. De coureurs moesten zich om 17.00u lokale tijd (10.00u Nederlandse tijd, red) melden bij de stewards en daar werden alle beelden meegenomen. Norris wilde een straf zien voor de coureur van Red Bull Racing, maar bij het zien van de beelden stelde de McLaren-rijder dat het ongelukkig was.

Verstappen wilde voor zijn snelle ronde nog even de banden warmen en toen hij op zijn gas ging, verloor hij bijna de controle over zijn bolide. Norris moest hierdoor op het gras om zo de Red Bull-bolide te ontwijken. De stewards hebben gekeken en besloten geen straf uit te delen, waardoor Verstappen zijn poleposition behoudt. 'Alle soortgelijke incidenten hebben in het verleden geresulteerd in een reprimande, dus dat is nu weer het geval', schrijft de wedstrijdleiding op het rapport.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws