Leclerc twijfelachtig over kansen: 'Red Bull maakt vaak een stap richting zondag' Formule 1
Formule 1

Leclerc twijfelachtig over kansen: 'Red Bull maakt vaak een stap richting zondag'

Leclerc twijfelachtig over kansen: 'Red Bull maakt vaak een stap richting zondag'

Voor Charles Leclerc was het heel erg close, maar de Monegask kwam net tekort om Max Verstappen van de poleposition af te houden. Het was vooral de laatste chicane waar de Ferrari het moeilijk leek te hebben en ook de tijd liet liggen. Het team heeft daar al het hele weekend moeite mee aldus Leclerc. Winnen gaat in ieder geval moeilijk worden als Red Bull zoals zo vaak op zondag beter voor de dag komt.

Leclerc gaf na afloop bij Viaplay toe dat de laatste chicane niet het beste deel van de baan is voor de Ferrari. 'Ja ik verloor daar wat tijd. Niet vanwege een fout, maar in elke ronde had ik moeite met de achterbanden. Red Bull deed iets anders in de out lap, zij reden daar heel langzaam en wij juist heel snel, dus misschien hebben we daar iets laten liggen, dat weet ik niet. Maar wij zijn geen fan van de chicane', zo lacht hij.

Of Ferrari het Verstappen moeilijk kan maken op de zondag, is nog maar de vraag denkt Leclerc. De Monegask ziet dat de Oostenrijkse formatie in de race vaak beter voor de dag komt dan in de kwalificatie en dus zou het zomaar eens heel moeilijk kunnen gaan worden als dat in Japan ook het geval is. 'Red Bull maakt vaak een stap van de zaterdag naar zondag, en als ze dat weer doen wordt het moeilijk. Zo niet, dan is het close.'

Mogelijk regen op zondag

Een belangrijke factor voor de race van zondag gaat sowieso het weer zijn. Er wordt regen verwacht voor de middag in Japan, maar of het ook tijdens de race op het Suzuka International Racing Course gaat vallen, is nog de vraag. 'We weten sowieso niet wat er morgen gaat gebeuren, want het gaat mogelijk regen', aldus Leclerc, die verder niet aangeeft of dat de kansen van Ferrari beter of slechter maakt.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws