Sargeant niet bang vervangen te worden door Antonelli: 'Qua snelheid gaat het best goed' Formule 1
Formule 1

Sargeant niet bang vervangen te worden door Antonelli: 'Qua snelheid gaat het best goed'

Sargeant niet bang vervangen te worden door Antonelli: 'Qua snelheid gaat het best goed'

Sinds Lewis Hamilton wereldkundig maakte dat hij per 2025 overstapt naar het team van Ferrari, is de prangende vraag binnen de sport wie zijn felbegeerde stoeltje overneemt. Verschillende namen zijn de revue gepasseerd, maar die van Mercedes Junior-coureur Andrea Kimi Antonelli blijft galmen. Tijdens het raceweekend in Miami kwam daar nog een gerucht bij, namelijk dat Williams-coureur Logan Sargeant wellicht op korte termijn vervangen zou worden door de zeventienjarige Antonelli.

Op dit moment beschikt Antonelli nog niet over een superlicentie. Deze licentie is een vereiste voor iedere coureur die deelneemt aan Formule 1-races. Volgens de regels van de FIA kan een superlicentie alleen worden uitgegeven vanaf het moment dat de coureur achttien jaar oud is. Tijdens het raceweekend in Miami ontving de FIA een verzoek om een uitzondering te maken voor Antonelli, wat zorgde voor flink wat speculatie rondom de coureur en zijn mogelijk naderende entree in de Formule 1 als vervanger van Sargeant.

Sargeant zit er rustig bij

Gezien het feit dat Mercedes de motorleverancier voor Williams is, werd er door het verzoek aan de FIA vermoed dat Antonelli wellicht op korte termijn het stoeltje van Williams-coureur Sargeant zou gaan overnemen. De Amerikaan startte bij het team van Williams in 2023. Sinds de start van zijn carrière in de hoogste klasse van de autosport heeft Sargeant nog maar een punt gehaald. Het punt haalde hij in Austin nadat Charles Leclerc en Lewis Hamilton, die beiden in de punten waren geëindigd, werden gediskwalificeerd.

Sargeant kent vooralsnog geen goed seizoen. Zijn beste resultaat behaalde hij in Saoedi-Arabië waar hij als veertiende over de finishlijn kwam. De daaropvolgende race in Australië kon hij niet rijden doordat het chassis van teamgenoot Alexander Albon niet op tijd kon worden gerepareerd en er geen reservechassis beschikbaar was. Hierdoor werd Albon in de auto van Sargeant geplaatst en was Sargeant niet te zien op het circuit van Albert Park. Zijn thuisrace in Miami werd vroegtijdig beëindigd door een botsing met Haas-coureur Kevin Magnussen.

Als gevolg van de tegenvallende resultaten, zijn er vragen gerezen over de toekomst van de Amerikaan in de Formule 1. Volgens Autosport heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff recentelijk aangegeven dat het vervangen van Sargeant 'niet iets is wat wij nastreven'. Ook Sargeant lijkt nog altijd doodgemoedereerd. 'Ik doe gewoon mijn best', antwoordde de Amerikaan op de vraag of hij vreest voor zijn stoeltje bij het Britse team.

Tevreden over snelheid

Afgezien van zijn vroegtijdige exit tijdens de race in Miami, kijkt de Williams-coureur met een goed gevoel terug op het weekend. 'Ik heb het gevoel dat ik mij het meest comfortabel voelde vergeleken met de rest van het jaar toen ik dit weekend aan de eerste vrije training begon', vertelde hij na afloop van het weekend. 'Het voelde alsof ik er meteen in zat.'

Over zijn prestaties dit jaar is Sargeant ook niet geheel ontevreden. 'Als ik kijk naar hoe het gaat sinds Australië, denk ik dat het qua snelheid best goed gaat. In Japan wist ik er bijna alles uit te halen. China was natuurlijk teleurstellend, maar hier (in Miami op zaterdag, red.) heb ik weer goed werk neergezet, vind ik. We zijn gewoon op zoek naar die laatste tiende. Desalniettemin geniet ik gewoon, ben ik thuis en zal ik mijn beste werk leveren.'

Volgens Sargeant heeft hij ook geen gesprekken met Williams-teambaas James Vowles gehad over zijn toekomst bij het team. 'Nee. Ik heb intern met Vowles gesproken, ik heb met mijn managers gesproken', liet hij weten. Het is niet duidelijk of hem in die gesprekken bepaalde zekerheden zijn gegeven. 'Dat zijn allemaal interne gesprekken. Daar ga ik nu niets over zeggen', sloot de Amerikaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws