Moet Sargeant binnenkort het veld ruimen? 'Antonelli was snel, erg snel tijdens zijn test' Formule 1
Formule 1

Moet Sargeant binnenkort het veld ruimen? 'Antonelli was snel, erg snel tijdens zijn test'

Moet Sargeant binnenkort het veld ruimen? 'Antonelli was snel, erg snel tijdens zijn test'

Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli heeft indruk gemaakt op Mercedes tijdens zijn test op Imola in de W13. De Italiaanse tak van Motorsport.com meldt dat de coureur uit Bologna erg snel en consistent was, en dat ook de technici van de Duitse renstal heeft verrast met zijn tweede test achter het stuur van een Formule 1-bolide.

'Tijdens de tweede testdag op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari toont het jonge talent uit Bologna zijn vaardigheden in een wagen die zelfs Hamilton en Russell in 2022 als lastig hebben ervaren', begint Motorsport Italia. 'Kimi reed aan het einde van de dag met een setje zachte banden waarmee hij de technici van het team in Brackley verraste. Hij ging snel, erg snel. Kimi Antonelli heeft ook de technici van Mercedes verrast die in Imola waren om de tweede les van het jonge talent achter het stuur van een F1-wagen te volgen', vervolgt Motorsport.com. Eerder verschenen er al beelden van de 17-jarige in de Mercedes-bolide.

Eerder deze maand reed Antonelli al met de W12 op de Red Bull Ring, maar daar waren de weersomstandigheden enigszins ongunstig. In Imola werd Antonelli de baan opgestuurd met de W13, de eerste auto van Mercedes onder het huidige reglement. 'Hij reed op maandag meer dan 500 kilometer zonder een fout te maken, met constante rondetijden en een snelste ronde tijd in de 1:20-ers. Dat werd meteen als positief beschouwd, gezien het feit dat George Russell tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna een snelste ronde van 1:19,457 klokte. Op dinsdag veranderde het werkschema van Kimi en werd het leerproces van verschillende procedures en starts intensiever om vertrouwdheid te krijgen met de zeer complexe systemen die een moderne F1-wagen heeft. Intussen werden de mediumbanden gemonteerd en werden de runs ingekort om geleidelijk aan de prestaties te verbeteren.'

'Het is niet gek dat ze hem zo snel mogelijk in een Williams willen hebben'

De Italiaanse tak van Motorsport.com heeft vernomen dat Antonelli 'als een spons bleef leren', en de informatie snel verwerkte en om kon zetten in goede prestaties tijdens zijn test. Hij klokte op een mediumband een ronde van 1:17,9 en daardoor besloten de technici van Mercedes hem ook met wat minder brandstof op de zachte band te zetten. Toen klokte hij een indrukwekkende ronde van 1:17,18. Oscar Piastri, die halverwege maart nog testte op Imola, klokte een 1:17,89, ook op zachte banden. De baanomstandigheden tijdens de test van Piastri zijn echter niet bekend, dus of die ronde een goede graadmeter is, is nog maar de vraag.

'Het is niet verwonderlijk dat er mensen zijn die overwegen hem zo snel mogelijk in een Williams te zetten. Een paar maanden geleden leek het misschien gek, maar nu lijkt het steeds realistischer te worden. We blijven van mening dat de FIA er goed aan doet om geen uitzonderingen toe te staan (je moet 18 jaar oud zijn om in een GP-weekend te debuteren, red.) om geen precedenten te scheppen, en Kimi, die nog steeds minderjarig is, hoeft geen stappen over te slaan, maar de jonge coureur is bestemd voor de F1. De vraag is niet of hij in het circus zal komen, maar alleen wanneer', aldus Motorsport Italia.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws