Seidl in de wolken na podiumplek Norris: 'GP Australië was geen toevalstreffer' Formule 1
Formule 1

Seidl in de wolken na podiumplek Norris: 'GP Australië was geen toevalstreffer'

Seidl in de wolken na podiumplek Norris: 'GP Australië was geen toevalstreffer'

Andreas Seidl is blij met de progressie die McLaren heeft geboekt de afgelopen Grand Prix-weekenden. Tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein was de Britse renstal verre van competitief, maar sindsdien heeft het team stappen naar voren gezet. Ondanks de tevredenheid bij Seidl weet Lando Norris dat McLaren nog een aantal stappen moet zetten om echt competitief te zijn.

Norris wist tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna de laatste plek op het podium te bemachtigen. Hiermee bouwt McLaren voort op het goede resultaat in Melbourne, toen Norris en Daniel Ricciardo respectievelijk als vijfde en zesde eindigden. 'Het is mooi om te zien dat er consistentie is en dat de race in Melbourne geen toevalstreffer was', stelt Seidl bij Autosport.com. 'De MCL36 is daadwerkelijk een goede auto en dat biedt ons een solide basis voor de ontwikkelingen die we in de toekomst brengen.'

De Duitse teambaas is zeer tevreden over het behaalde resultaat in Imola. Desalniettemin weet hij ook dat het gat naar Ferrari en Red Bull Racing op het moment te groot is. 'We hebben laten zien dat we in normale omstandigheden heel competitief kunnen zijn. Natuurlijk is het wel lastig om een podium te scoren als er niks fout gaat bij Red Bull of Ferrari. Ze lijken momenteel ver voor te liggen als het aankomt op performance. Maar het gaat er ook om dat je een goed weekend aan elkaar knoopt en dat hebben we weten te doen.'

Norris: 'Moeten de volgende stap zetten'

Ondanks het positieve resultaat in Imola ziet Norris nog steeds veel verbeterpunten voor McLaren. De Britse coureur wil dat het team de stap gaat zetten naar een hoger niveau. 'We moeten overal nog verbeteren. Als pakket moet de volgende stap nog worden gezet. We weten dat de balans in de auto goed is, maar dat we in de bochten simpelweg langzamer zijn dan sommige andere teams. We moeten natuurlijk overal stappen zetten, maar het is verstandig om ons eerst te focussen op specifieke punten', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws