Hughes: 'Crash Sainz in Q2 had grote consequenties voor resultaat' Opinie
Opinie

Hughes: 'Crash Sainz in Q2 had grote consequenties voor resultaat'

Hughes: 'Crash Sainz in Q2 had grote consequenties voor resultaat'

Mark Hughes, Formule 1-journalist, zag afgelopen weekend dat het incident van Carlos Sainz in de kwalificatie voor de sprintrace grote gevolgen had voor de rest van het weekend. De Ferrari-coureur verloor in Rivazza 2 de macht over zijn stuur, waardoor hij de muur in schoot. De rode vlag werd gewapperd en dit had gevolgen voor de rest van het Grand Prix-weekend.

De weersomstandigheden waren het gehele weekend veranderlijk in Imola. Hierdoor was er al een droge lijn ontstaan aan één zijde van het rechte stuk en dat was de kant waar Max Verstappen en Sergio Pérez op mochten beginnen. 'Mensen die aan de juiste zijde van de baan konden starten, maakten allemaal een sprong naar voren', stelt Hughes bij Formula1.com. 'Coureurs die op het natte gedeelte begonnen, vielen allemaal terug.' Zo verloor bijvoorbeeld Charles Leclerc twee plaatsen bij de start.

Ook Sainz moest beginnen op het natte gedeelte, aangezien hij in de sprintrace van de tiende naar de vierde plek reed. Zonder crash had de race voor Red Bull en Ferrari er mogelijk heel anders uitgezien. 'Hij had zich voor Pérez kunnen kwalificeren. Dan had hij uit het gedrang met Daniel Ricciardo gebleven en dan had Ferrari meer kans ten opzichte van Verstappen. De Red Bull-coureur had mogelijk de race alsnog gewonnen, maar het had niet zo makkelijk voor hem gegaan.'

Hughes: 'Hamilton de dupe van crash Sainz'

Na de crash van Sainz begon het te regenen en konden coureurs hun tijd niet meer aanscherpen. Hierdoor waren beide Mercedes-rijders niet te vinden in Q3. In de sprintrace eindigde George Russell als elfde en Lewis Hamilton als veertiende. 'Russell begon aan de goede kant van het circuit en Hamilton aan de verkeerde kant. Bovendien kon Russell profiteren van het incident tussen Ricciardo en Sainz. Het zijn allemaal consequenties van één crash in Q2', aldus Hughes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws