Sky-presentatrice: 'We beseffen niet wat Hamilton én Verstappen in 2021 hebben meegemaakt' Formule 1
Formule 1

Sky-presentatrice: 'We beseffen niet wat Hamilton én Verstappen in 2021 hebben meegemaakt'

Sky-presentatrice: 'We beseffen niet wat Hamilton én Verstappen in 2021 hebben meegemaakt'

In Groot-Brittannië is de sfeer nog steeds opperbest nadat Lewis Hamilton afgelopen weekend in eigen land zijn 104e Grand Prix-zege pakte, na tweeënhalf jaar niet meer gewonnen te hebben. Commentator Martin Brundle en Sky Sports-presentatrice Rachel Brookes reageerden op alle emoties die loskwamen na de race in Engeland.

Brundle meent dat ze overwinning van Hamilton op een perfect moment kwam. 'Ik weet niet of je een beter script zou kunnen schrijven', opent de voormalige Formule 1-coureur in de podcast van Sky Sports F1. 'Lewis heeft het heel zwaar gehad sinds de beruchte Abu Dhabi-race in 2021, waarbij het kampioenschap uit zijn handen glipte vanwege uiteenlopende redenen, waar we drie afleveringen van de podcast aan zouden kunnen wijden', zo wordt zijn onvrede over de ontknoping van die titelstrijd nog maar eens duidelijk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen abudhabi2021 redbull
Verstappen ging er met de titel vandoor in 2021.

In 2022 won alleen George Russell een race voor Mercedes, en in 2023 pakte het team voor het eerst sinds 2011 geen overwinningen. 'Mercedes had het daarna niet goed voor elkaar met de nieuwe reglementen, dus ze hadden het lastig in 2022, 2023, en het eerste deel van 2024. Lewis gaf voor de race aan dat ze eindelijk begrepen wat ze verkeerd deden, en nu hebben ze ongelofelijk genoeg de laatste twee races gewonnen, waaronder Silverstone, waar ze op de eerste rij van de grid startten.' In de koele temperaturen hield Hamilton stand in zijn Mercedes.

Memorable zege

Brundle weet dat de 39-jarige coureur het mentaal heel zwaar heeft gehad. 'Lewis heeft duidelijk demonen met zich meegedragen', zo spreekt de commentator over een donkere periode. 'Dat werd ook duidelijk aan hoe hij oncontroleerbaar huilde na de race, en ook middels de boordradio's. Het was ongelofelijk, zeker dat het in Silverstone gebeurt, voor het publiek dat hem aanbidt. Alle drie de Britten leidden de race op een bepaald punt.'

Dat uiteindelijk voormalig titelrivaal Verstappen hem op de hielen zat, maakt het plaatje voor Brundle compleet. 'Verstappen jaagde op hem aan het einde, en als er een paar ronden extra waren geweest, had Verstappen gewonnen, maar Lewis hield stand voor een legendarische overwinning. Hier zullen we nog jaren, zo niet decennia over napraten.'

Rol van Verstappen in 2021

Collega Rachel Brookes denkt ook dat 2021 veel gedaan heeft met Hamilton, maar vindt het belangrijk om aan te stippen dat het ook voor Verstappen een heel zwaar jaar was. 'Als je al die emoties ziet, en de twijfels die hij over zichzelf had... Hij begon weer over 2021, en hoeveel pijn hem dat heeft gedaan. Ik denk dat we nooit echt beseft hebben wat Hamilton én Verstappen in 2021 hebben moeten doormaken, maar vooral Lewis, omdat hij uiteindelijk aan het kortste eind trok', zegt Brookes. 'Je zag gewoon een opeenstapeling van al die emoties. Ik werd er zelf emotioneel van. Als Ferrari geen goede auto bouwt voor 2026, zou dit de laatste keer kunnen zijn dat hij in Silverstone wint. Dit zou ook een afscheidsoverwinning kunnen zijn.'

Brundle denkt dat het voor Hamilton extra zwaar is geweest om te zien hoe Verstappen na 2021 wel bleef winnen. 'De anderen hebben niet meegemaakt wat hij heeft meegemaakt, en toch bleef hij zijn toewijding en discipline volhouden. Hij moest zien hoe Max die wereldtitels won sinds dat moment. Dat telde allemaal bij elkaar op. Hij zei in Silverstone ook dat hij zich afvroeg of hij ooit nog zou winnen. Hij had duidelijk twijfels over zichzelf en last van demonen', herhaalt Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws