Aston Martin kaapt weer personeel weg, Ferrari verliest technisch directeur aan Stroll Formule 1
Formule 1

Aston Martin kaapt weer personeel weg, Ferrari verliest technisch directeur aan Stroll

Aston Martin kaapt weer personeel weg, Ferrari verliest technisch directeur aan Stroll

Aston Martin is al langere tijd bezig personeel weg te kapen bij andere teams en weer is het de renstal van Lawrence Stroll gelukt. Voormalig technisch directeur van Ferrari Enrico Cardile zal de overstap maken naar Aston Martin in 2025. ‘De ambitie en het verlangen zijn duidelijk’, citeert de Motorsport.com de nieuwe aanwinst van de Britse renstal.

De Italiaan was bij Ferrari als technisch directeur verantwoordelijk voor het chassis en zal bij Aston Martin hoofd worden van de technische dienst. Nog geen 24 uur nadat het team uit Maranello zijn vertrek aankondigde, is al bekend waar en wanneer hij aan zijn volgende klus begint. Cardile zal nog een paar maanden geduld moeten hebben en mag in 2025 beginnen met werken voor het team van coureurs Lance Stroll en Fernando Alonso.

‘Ik kijk ernaar uit te beginnen bij Aston Martin Aramco’, zegt de aerodynamisch specialist. ‘De ambitie en het verlangen zijn duidelijk en het is een unieke kans om mee te mogen gaan op deze reis’, vervolgt de Italiaan. ‘Dit is zowel een persoonlijke als een professionele uitdaging en ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken en dit merk successen te brengen’, aldus Cardile. Recent werd bekend dat Aston Martin ook Andy Cowell van Mercedes naar Silverstone haalt.

Stroll en Krack bouwen aan ervaren team

Voorzitter Lawrence Stroll is erg tevreden met de komst van Cardile. ‘Ik heet Enrico welkom. Hij gaat het technische leiderschap versterken met het oog op de nieuwe regelgeving die in 2026 ingaat’, vertelt de Canadese zakenman. ‘Ik ben blij dat we talent van wereldklasse blijven aantrekken. Enrico deelt mijn verlangen succesvol te zijn in de Formule 1 en heeft alle middelen tot zijn beschikking om dat te realiseren’, verzekert Stroll.

‘Samen met Andy Cowell en de leiders die we al hadden, bouwen we een formidabel team op’, gaat hij verder. Ook teambaas Mike Krack weet zeker dat Aston Martin veel aan Cardile zal hebben. ‘Hij heeft meer dan 20 jaar aan ervaring opgedaan bij Ferrari en zal zorgen voor een fris perspectief op onze technische strategieën’, meent de Luxemburger. ‘Dit is essentieel voor het team nu we naar de nieuwe regelgeving van 2026 toewerken. Een belangrijke stap voor ons’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws