Briatore heeft torenhoge ambities: 'Alpine binnen twee jaar bij top vier' Formule 1
Formule 1

Briatore heeft torenhoge ambities: 'Alpine binnen twee jaar bij top vier'

Briatore heeft torenhoge ambities: 'Alpine binnen twee jaar bij top vier'

Recent werd bekendgemaakt dat voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore zal terugkeren naar zijn oude team, dat nu als Alpine door het leven gaat. De Italiaan zal vooral als adviseur betrokken zijn bij het team en heeft inmiddels iets meer inzicht gegeven in wat die werkzaamheden precies inhouden. ‘Ik ben bij alles een beetje betrokken’, meldt hij aan Canal+.

De terugkeer van Briatore komt zo’n vijftien jaar na de beruchte crashgate. De teambaas kreeg destijds een levenslang verbod opgelegd en mocht dus nooit meer bij de Formule 1 betrokken zijn. De Italiaan besloot dit aan te vechten en het levenslange verbod werd omgezet in een tijdelijk verbod. Overigens is Briatore de laatste jaren al enigszins actief geweest binnen de Formule 1. Hij maakt nog steeds deel uit van het management van Fernando Alonso, met wie hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd. Bovendien was hij betrokken bij de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Briatore bij alles een beetje betrokken

De Italiaan licht nu een tipje van de sluier wat betreft zijn nieuwe rol bij het team waar het crashschandaal ooit plaatsvond. ‘Ik ben er wanneer ze me nodig hebben’, geeft Briatore aan. ‘Het is vrij simpel. Ik rapporteer aan Luca de Meo en samen maken we dan beslissingen gebaseerd op wat ik door heb gegeven’, vertelt hij. ‘Het is een belangrijke rol, want ik werk samen met de voorzitter van de Renault Group, maar ook met alle mensen bij Alpine. Ik werk dus ook samen met Bruno Famin en de technische directeuren’, verduidelijkt hij. ‘Ik ben dus bij alles een beetje betrokken.’

Dat hij al sinds 2009 geen actieve rol meer heeft gehad binnen de Formule 1 ziet de Italiaan niet als een probleem. ‘Ik ben ambassadeur van de sport’, zegt Briatore. ‘Ik kijk de races en breng een winnaarsmentaliteit mee. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik met Benetton en Renault overwinningen binnenhaalde’, vervolgt hij. ‘De mensen maken het team, zo gaat dat.’ De veranderingen die tijdens de afgelopen vijftien jaar plaatsvonden ziet de Italiaan ook niet als een hindernis. ‘De technologie is anders, maar de rest bleef hetzelfde. Het doel is helder voor ons: binnen twee jaar tijd willen we Alpine weer bij de top vier hebben’, spreekt hij de ambities van de Franse renstal uit.

Over toekomst nog weinig bekend

Over de geruchten dat Alpine niet langer met Renault zou samenwerken op het gebied van motoren, wil Briatore weinig zeggen. ‘Ik wil dat Alpine een competitief team wordt’, benadrukt hij nog maar eens. ‘Ik hoef dus niet over motoren te praten’, vindt hij. ‘We kijken wat het beste voor het team en Renault zal zijn, maar daar gaan we het nu nog niet over hebben’, vult hij aan. Ook over de opvolger van Esteban Ocon houdt hij zijn lippen stijf op elkaar. ‘Gasly doet het goed nu. Misschien zetten we er een oudere coureur naast, misschien ook een jongere’, sluit de nieuwe adviseur van Alpine af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws