Wolff reageert op incident tussen Stroll en Hamilton: 'Nooit de fout van de coureur' Formule 1
Formule 1

Wolff reageert op incident tussen Stroll en Hamilton: 'Nooit de fout van de coureur'

Wolff reageert op incident tussen Stroll en Hamilton: 'Nooit de fout van de coureur'

Toto Wolff is van mening dat zijn coureur Lewis Hamilton weinig tot niets te verwijten valt in het incident met Aston Martin-coureur Lance Stroll. Volgens de Canadees reed de Mercedes-coureur hem hinderlijk in de weg en daarop besloot hij tegen de W15 van Hamilton aan te sturen. Beide coureurs moesten zich om 14:00 uur melden bij de stewards.

Het was een opmerkelijk gezicht in de tweede helft van de derde vrije training. Hamilton had net zijn eerste ronde van zijn kwalificatiesimulatie afgerond en deed zoals gebruikelijk een afkoelronde. Achter hem begon Stroll juist aan een getimede ronde, maar in bocht vijf trof de Canadees de langzaam rijdende Hamilton op zijn pad. De Aston Martin-coureur was niet blij met zijn Mercedes-opponent en besloot dit op een opmerkelijke manier kenbaar te maken. Stroll stuurde zijn bolide tegen die van Hamilton aan en die actie kon niet op de goedkeuring van de stewards rekenen. Beide coureurs moesten zich kort na VT3 melden bij de wedsdtrijdleiding.

Na afloop gaf Mercedes-teambaas Wolff in gesprek met Sky Sports zijn visie op het incident. 'Ik kan de reactie in het heetst van de strijd best begrijpen wanneer je in een snelle ronde bent en gehinderd wordt', begint Wolff. 'Maar het is nooit de fout van de coureur. We krijgen de instructies vanuit de garage over de verkeerssituatie. Niemand doet dit expres, want je weet dat je er een straf voor kan krijgen. In dit geval gaat de straf misschien naar de andere partij', verwacht Wolff eerder een straf voor Stroll dan voor Hamilton.

Wolff hoopt op koelere omstandigheden in kwalificatie

Op sportief gebied zaten George Russell en Hamilton er met P5 en P6 relatief goed bij, al heeft Wolff wel eens voor later op de middag tijdens de kwalificatie. De Oostenrijker zou graag zien dat het niet warm is en hij legt uit waarom. 'Toen het warmer werd naarmate de sessie vorderde, waren we iets langzamer dan aan het begin van de training', zo constateert Wolff. De warme omstandigheden zijn dus niet in het voordeel van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws