Spanjaarden zaten Pérez in de weg: 'Toen was het te laat om Lewis nog te pakken' Formule 1
Formule 1

Spanjaarden zaten Pérez in de weg: 'Toen was het te laat om Lewis nog te pakken'

Spanjaarden zaten Pérez in de weg: 'Toen was het te laat om Lewis nog te pakken'

Sergio Pérez lag lange tijd op de vijfde plek tijdens de sprintrace en leek daarmee achter de feiten aan te lopen. Aan het einde van de race was er echter een meevaller voor de Mexicaan in de vorm van chaos bij de Ferrari’s en een DNF voor Fernando Alonso. ‘Ik ben er tevreden mee’, zegt de Red Bull Racing-coureur bij F1TV over zijn derde plek.

De Mexicaan zal hebben gehoopt op meer, maar moet genoegen nemen met een derde plek. ‘Ik ben er blij mee’, geeft hij aan, al is het enthousiasme niet van zijn gezicht af te lezen. De podiumplek zal als een opluchting komen nadat Pérez rondenlang vastzat in een treintje achter Alonso. Samen met Carlos Sainz, Charles Leclerc en Lando Norris maakte hij jacht op de derde plek van de tweevoudig wereldkampioen. Die strijd wist uiteindelijk te zorgen voor wat spektakel aan het einde van de race.

Pérez profiteerde van gevecht tussen Ferrari's

‘Het kostte me veel ronden voordat ik bij de Spanjaarden wist te komen’, geeft de Mexicaan aan. De twee Spanjaarden gunden elkaar geen centimeter in de strijd om de laatste podiumklassering en raakten elkaar uiteindelijk. Alonso liep schade op in de vorm van een lekke band en moest opgeven en terug de pitstraat inrijden. Sainz was toen echter nog niet zeker van de derde plek, want ook Ferrari-collega Leclerc aasde erop. Ook de twee rode bolides deinsden niet terug voor een onderlinge strijd, maar uiteindelijk was het Pérez die hiervan wist te profiteren.

‘Toen ik erlangs wist te komen was het al te laat om Lewis nog te kunnen pakken’, moet de Red Bull-coureur toegeven. Toch wist de Oostenrijkse renstal dus wat punten binnen te halen voor het constructeurskampioenschap. ‘We minimaliseerden de schade en hebben een mooi aantal punten gehaald in de sprint’, is Pérez van mening. Net als zijn collega’s kijkt hij toch vooral naar de kwalificatie en de hoofdrace. ‘Ik verwacht dat we daarvoor nog wat veranderingen zullen doorvoeren’, is het laatste wat de Mexicaan daar over kwijt wil.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws