Norris gefrustreerd door matige pace: 'Kon alleen blijven volgen dankzij DRS' Formule 1
Formule 1

Norris gefrustreerd door matige pace: 'Kon alleen blijven volgen dankzij DRS'

Norris gefrustreerd door matige pace: 'Kon alleen blijven volgen dankzij DRS'

Lando Norris begon de eerste sprintrace van het jaar op poleposition na een goede kwalificatie op de vrijdag. De Brit verloor zijn positie echter al vroeg in de eerste ronde en viel een aantal plekken terug. ‘Ik raakte het kwijt, iets anders kan ik niet zeggen’, geeft hij aan in een interview met F1TV.

Norris ging de eerste bocht veelbelovend in maar kwam al snel in de problemen. ‘Ik probeerde het vast te houden aan de buitenkant’, vertelt hij. ‘Maar met dit asfalt en hoe slecht het is, ging ik toch wijd.’ Naast het slechte asfalt speelden er nog een aantal zaken niet in het voordeel van de McLaren-coureur. ‘De banden waren koud en ik raakte de achterkant kwijt’, vervolgt hij. Door een opeenstapeling van deze zaken viel de Brit uiteindelijk een stuk terug, maar hij bleef wel in een positie om punten te halen.

McLaren had matige pace, maar DRS hielp Norris

‘Het is jammer, maar het gebeurt wel eens’, vindt Norris, die het verloop van de race uiteindelijk toch vooral frustrerend vond. ‘We hadden het lastig met onze pace. Ik kon alleen blijven volgen dankzij de DRS, anders was ik enorm teruggevallen’, geeft hij eerlijk toe. De man van McLaren was één van de coureurs die terecht kwam in de DRS-trein achter Fernando Alonso. De matige pace waar hij het over heeft, werd gedurende de rest van de wedstrijd niet beter. ‘Onze pace was vrij slecht’, geeft Norris aan. ‘We liepen aan het einde bovendien nog wat schade op.’

De coureur van McLaren ging met hogere verwachtingen van start, maar blijft toch realistisch en weet dat het hoe dan ook moeilijk was geworden. ‘Het was een lastige race, niet waar we op hoopten’, vertelt hij. ‘We hebben een aantal punten gehaald. Ik denk dat we uiteindelijk toch wel op een soortgelijke positie waren geëindigd.’ De Brit is toch van mening dat een betere klassering dan de uiteindelijke zesde plaats wel mogelijk had moeten zijn. ‘We hadden meer punten kunnen pakken, maar die heb ik met een paar foutjes verspeeld’, concludeert Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws