Pérez over contractsituatie: 'Logisch dat mijn volgende verbintenis voor minimaal twee jaar is' Formule 1
Formule 1

Pérez over contractsituatie: 'Logisch dat mijn volgende verbintenis voor minimaal twee jaar is'

Pérez over contractsituatie: 'Logisch dat mijn volgende verbintenis voor minimaal twee jaar is'

Sergio Pérez verwacht dat zijn mogelijke nieuwe overeenkomst met Red Bull Racing er één voor minimaal twee seizoenen zal zijn. Dat zou volgens de Mexicaan niet meer dan 'logisch' zijn. De 34-jarige teamgenoot van Max Verstappen beschikt over een aflopend contract bij zijn Oostenrijkse werkgever, maar op de mediadag voorafgaand aan het Chinese Grand Prix-weekend liet hij al weten dat hij verwacht dat het goed zal komen met zijn contract.

De positie van Pérez bij Red Bull stond in 2023 geregeld onder druk vanwege zijn vele teleurstellende optredens. Daniel Ricciardo zou volgens kenners de beoogde opvolger van de Mexicaan zijn, maar de Australiër moest in de eerste races van het huidige seizoen steevast zijn meerdere erkennen in zijn jongere stalgenoot Yuki Tsunoda. Daar komt bij dat Pérez het vooralsnog zelf ook uitstekend doet. In de races die Verstappen won, werd de zesvoudig Grand Prix-winnaar telkens tweede en dat is precies wat men bij Red Bull van hem verwacht.

Red Bull stelde voorlopig nog geen duidelijkheid te zullen geven over de teamgenoot van Verstappen in 2025, maar onder meer Helmut Marko liet zich in de afgelopen weken al wel positief uit over zijn tweede coureur. Op de donderdag in China liet Pérez weten dat hij verwacht ook volgend jaar de kleuren van het Oostenrijkse team te zullen verdedigen. In gesprek met ESPN Mexico stelt hij dat het niet om eenjarig contract zal moeten gaan.

'Ik denk dat het heel logisch is dat mijn volgende contract voor minimaal twee jaar is, omdat de regels voor 2026 enorm gaan veranderen. Ik denk dat het voor een team geen zin heeft om een ​​coureur voor één jaar vast te leggen en daarna de deur open te zetten, toch? En volgend jaar zal er halverwege het seizoen veel ontwikkeld moeten worden, dus het is belangrijk om deel uit te maken van een langetermijnproject', stelt Pérez.

Binnen paar weken meer duidelijkheid

Waar teambaas Christian Horner vrijdag in China nog maar eens duidelijk maakte dat Red Bull geen enkele haast heeft met het vastleggen van een tweede coureur voor 2025, daar gaat Pérez er wel vanuit dat er op korte termijn meer bekend wordt. 'De markt beweegt heel snel, veel sneller dan we zouden willen', doelt de Mexicaan op de vroege bekendmaking van de toekomstplannen van Fernando Alonso, maar vooral van Lewis Hamilton, die al voor de start van het huidige seizoen liet weten aan het einde van het seizoen te zullen verkassen naar Ferrari.

'Met al die races in Azië is het lastig om te onderhandelen', vervolgt Pérez. 'We zijn voortdurend aan het reizen, iedereen reist ook op andere dagen en heeft een ander schema. Dat maakt de communicatie met het team wat lastig, maar ik denk dat het een kwestie van een paar weken zal zijn om mijn toekomst te kennen', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws