Steiner eerlijk over upgrades Haas: 'We zijn redelijk geïnspireerd door Ferrari' Formule 1
Formule 1

Steiner eerlijk over upgrades Haas: 'We zijn redelijk geïnspireerd door Ferrari'

Steiner eerlijk over upgrades Haas: 'We zijn redelijk geïnspireerd door Ferrari'

Haas komt met een grote upgrade naar de Grand Prix van Hongarije. De update van de Amerikaanse renstal is duidelijk zichtbaar, en er is al opgemerkt dat de VF-22 veel gelijkenissen kent met de F1-75 van Ferrari. Günther Steiner vindt het niet zo vreemd dat Haas heeft gekeken naar de auto van de Scuderia. Naast het feit dat Haas de motoren gebruikt van Ferrari heeft de Italiaanse renstal één van de beste auto's van het veld.

Auto, Motor und Sport noemde de nieuwe Haas-bolide vlak na de Grand Prix van Frankrijk al de witte Ferrari. 'Ik zou zeggen dat we redelijk geïnspireerd zijn door die auto', vertelt Steiner tegen onder andere F1Maximaal. De Haas-teambaas geeft aan dat er drie concepten zijn waar ieder team momenteel naar kijkt. 'Er zijn momenteel drie verschillende concepten in de Formule 1, namelijk die van Red Bull, Ferrari en Mercedes. Wij zijn verbonden met Ferrari, dus het is niet vreemd dat we naar die auto hebben gekeken.'

'Het duurde allemaal wel even, want we moesten eerst zien hoe de auto werkte in de race', vervolgt de Italiaan. 'Daarna moet je de windtunnel in en wat testjes doen. Natuurlijk kopieer je een paar dingen, maar je moet wel kijken wat wel en wat niet werkt.' Naast het feit dat Haas met Ferrari-motoren rijdt, is er nog een reden dat het team naar de Italiaanse renstal heeft gekeken. 'Ze zijn samen met Red Bull de snelste. We zijn ook weer niet zo dom', lacht Steiner.

Haas wil beide concepten naast elkaar leggen

Het basisconcept van Haas heeft het team al een aantal punten opgeleverd. De vraag is echter wat het nieuwe concept kan brengen. 'Dat is heel erg lastig om te zeggen. Ik hoop gewoon dat we in de data kunnen zien dat de auto doet wat het moet doen. We kunnen de nieuwe en de oude auto naast elkaar leggen. Als de data laat zien dat we de juiste keuze hebben gemaakt, dan moeten we alleen nog de juiste afstelling zien te vinden. Dat is de volgende stap, want we moeten de downforce op de best mogelijke manier gebruiken', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws