Sainz: 'Het klopt dat we op een gegeven moment hulp moeten krijgen van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Sainz: 'Het klopt dat we op een gegeven moment hulp moeten krijgen van Red Bull'

Sainz: 'Het klopt dat we op een gegeven moment hulp moeten krijgen van Red Bull'

Carlos Sainz denkt dat Ferrari langzamerhand moet gaan hopen dat er dingen misgaan bij het team van Red Bull Racing. De Italiaanse renstal is in de afgelopen races veel punten verloren door betrouwbaarheidsproblemen en strategische fouten. Max Verstappen, de leider in het kampioenschap, heeft juist alle races na de Grand Prix van Australië weten te finishen. Ondanks het grote gat naar Red Bull stelt Sainz dat Ferrari niet op zal geven.

Charles Leclerc had afgelopen zondag voor de tweede keer op rij een race kunnen winnen, maar hij verloor in ronde 18 de controle over zijn auto, waardoor hij crashte. Verstappen en Red Bull liepen daardoor uit in beide kampioenschappen. Ferrari heeft ondanks de problemen nog altijd een duidelijk doel voor ogen. 'Ik denk dat het wel duidelijk is wat Ferrari moeten doen', vertelt Sainz bij de persconferentie van donderdag waarbij ook F1Maximaal aanwezig was. 'We moeten de races winnen die Max heel graag wil winnen.'

Ferrari en Sainz geven niet op

Sainz weet dat Ferrari weer consistent races moet gaan winnen. 'Als je 25 punten weet te scoren dan zorgt dat al voor een heel groot verschil. Ik denk dat er nog heel veel dingen kunnen gebeuren vooraan het veld.' De Spanjaard weet dat het na de zomerstop opnieuw spannend zal worden tussen Ferrari en Red Bull. 'Er is altijd een geweldig gevecht tussen de twee topteams, en ik denkt dat dit door kan gaan tot aan het einde van het seizoen.'

'Het is waar dat we op een gegeven moment een beetje hulp moeten krijgen van Red Bull qua betrouwbaarheid en DNFs, maar zelfs als ze daar niet mee te maken krijgen, ligt de strijd nog open', vervolgt de enkelvoudig racewinnaar. Red Bull had vooral aan het begin van het seizoen problemen met de betrouwbaarheid. De Oostenrijkse renstal heeft laten zien het tij te kunnen keren. 'Het is voor ons ook nog steeds mogelijk om kampioen te worden, dus we blijven geloven en we blijven vechten voor de zeges', besluit Sainz.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws