Steiner: FIA kan F1-pikorde volledig opschudden door technische richtlijn porpoising Formule 1
Formule 1

Steiner: FIA kan F1-pikorde volledig opschudden door technische richtlijn porpoising

Steiner: FIA kan F1-pikorde volledig opschudden door technische richtlijn porpoising

De FIA kan de pikorde van de Formule 1 flink opschudden met de nieuwe technische richtlijn omtrent porpoising, ook wel het stuiteren van de auto's. Dat vertelt Günther Steiner in gesprek met RACER. De teambaas van Haas is dan ook onzeker of hij blij is met de ingreep van de FIA.

Donderdag bracht de mondiale autosportbond naar buiten dat er beter zal worden gelet op het aantal 'verticale bewegingen' van de auto's. Die moeten vanaf de Grand Prix van Canada binnen een bepaalde marge blijven met het stuiteren. Wanneer die marges worden overschreden, moet de rijhoogte met tien millimeter worden verhoogd. Stuitert de auto dan nog steeds te veel, dan kan de wedstrijdleiding een diskwalificatie uitdelen, omdat de bolide niet veilig wordt bevonden.

Steiner gelooft dat de technische richtlijn van de FIA verregaande gevolgen kan hebben voor de pikorde van de Formule 1: 'We moeten meten wat het (de impact, red.) eigenlijk is. Sommige auto's hebben er erg veel last van, maar er is een oplossing: simpelweg de rijhoogte verhogen, maar dan ga je langzamer en wie wil er nou langzamer gaan?', vraagt de Haas-teambaas zich af.

FIA-ingreep 'oneerlijk' volgens Steiner

De Italiaanse topman ziet dat er opnieuw sprake is van een tussentijdse ingreep van de FIA, waar Max Verstappen ook al zijn beklag over deed: 'Dit gebeurde een paar jaar geleden ook al, toen midden in het seizoen de banden werden veranderd. Het is een beetje zoals dat. Met zoiets fundamenteels kan je de pikorde wederom volledig opschudden. Is dat echt eerlijk? Nee.'

Steiner vindt dan ook dat teams die veel last hebben van porpoising de rijhoogte van hun auto's gewoon moeten verhogen. Wel moet er sowieso nog worden gekeken naar enkele zaken, vindt de teambaas van Haas: 'We moeten meter wanneer iets echt gevaarlijk is. Als je dan boven een limiet uitkomt, weet ik nog niet wat voor straf je kan uitdelen. Het is allemaal nog best nieuw.'

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws