Steiner na drama Rich Energy: 'Zo'n fout kan je maar één keer maken' Formule 1
Formule 1

Steiner na drama Rich Energy: 'Zo'n fout kan je maar één keer maken'

Steiner na drama Rich Energy: 'Zo'n fout kan je maar één keer maken'

Guenther Steiner heeft geleerd van de sponsordeal met Rich Energy. De deal liep in het 2019-seizoen al na negen races op de klippen, waardoor Haas hun belangrijkste sponsor verloor. De mannen van Haas zijn nu een stuk voorzichtiger.

Aan het begin van 2019 werd Rich Energy, een merk wat energiedrankjes maakt, aangekondigd als sponsor voor Haas. CEO William Storey beëindigde na negen races het contract, door de tegenvallende resultaten van het Amerikaanse Formule 1-team. In de zomerstop werd de deal uiteindelijk formeel opgezegd. Rich Energy zou na hun eerste termijn ook nooit meer betaald hebben.

Steiner voorzichtiger met sponsorships Haas

Haas is dan ook een stuk voorzichtiger geworden. 'We hebben er geen brandwonden aan overgehouden, maar we doen deze deals nu wel een stuk voorzichtiger. Je kan zo'n fout één keer maken, maar de tweede keer werkt het niet meer', verklaart Steiner aan Racefans.

De teambaas van Romain Grosjean en Kevin Magnussen merkt wel op dat sponsors zoeken steeds makkelijker wordt door de populariteit van de sport: 'Formule 1 is erg aan het groeien door Liberty Media, die er veel tijd en moeite in steekt. De TV wordt beter en de standaard gaat omhoog.' (Foto: Haas F1 Team)Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws