Szafnauer kritisch richting Alpine: 'Hogerop worden er geen goede besluiten genomen' Formule 1
Formule 1

Szafnauer kritisch richting Alpine: 'Hogerop worden er geen goede besluiten genomen'

Szafnauer kritisch richting Alpine: 'Hogerop worden er geen goede besluiten genomen'

Voormalig Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft een sneer uitgedeeld aan het Franse team. De Amerikaan zegt niet verbaasd te zijn over de tegenvallende resultaten in het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen. Hij beschuldigt de top van het team ervan dat men er vooral op uit zou zijn om personeel te ontslaan.

Szafnauer werd vorig seizoen onverwachts ontslagen bij het team. Hij had nog geen 40 races aan het hoofd gestaan van de Franse renstal. Tegelijkertijd werd ook sporting director Alan Permane ontslagen. Een maand eerder moest toenmalige CEO Laurent Rossi Alpine na twee en een half jaar verlaten.

Geen psychologische veiligheid

De vele ontslagen van het afgelopen jaar hebben Alpine tot dusver geen betere resultaten opgeleverd. Tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen in Bahrein eindigden coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly op de zeventiende en achttiende plaats. Het team lijkt aan het seizoen te zijn begonnen met een auto vol problemen. Zo zou de A524 duidelijk te zwaar zijn.

Szafnauer neemt geen blad voor de mond en zegt dat er binnen het team een gebrek aan 'psychologische veiligheid' heerst. 'De stopwatch liegt niet en het ziet er niet competitief uit. Ik snap het wel. Hogerop worden er niet zulke goede besluiten genomen waardoor er veel mensen worden ontslagen en er geen psychologische veiligheid wordt gecreëerd', vertelt hij aan Viaplay.

Ook voormalig Formule 1-coureur Timo Glock heeft zich uitgesproken tegenover Sky Deutschland. 'Het veranderen van personeel tijdens de ontwerpfase van een nieuwe auto zorgt voor onrust binnen het team. Daarvan zien we nu de consequenties. Een desastreus optreden tijdens de tests en nu staan ze op de laatste rij van de grid.'

Hoop voor betere race in Saoedi-Arabië

Volgens Bruno Famin, die Szafnauer opvolgde als teambaas, wordt er binnen het team hard 'samengewerkt' om de problemen van de auto op te lossen. 'We doen alles wat we kunnen met de middelen die we nu hebben. We zullen blijven verbeteren en elke keer weer vooruitgang boeken op het circuit.'

Over de race in Saoedi-Arabië zit de teambaas dan ook niet in. 'Volgende week gaan we naar Jeddah, een totaal ander circuit dan Bahrein. Dat brengt nieuwe kansen met zich mee om te blijven leren en om het pakket op onze A524 te blijven verbeteren. Het harde werk zal doorgaan,' aldus Famin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws