Norris: 'Ik hou niet van communiceren, ik wil vooral rijden' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Ik hou niet van communiceren, ik wil vooral rijden'

Norris: 'Ik hou niet van communiceren, ik wil vooral rijden'

Lando Norris heeft veel geleerd van zijn teleurstellende slotfase van de Grand Prix van Rusland. Op communicatief gebied ging het volgens de McLaren-coureur vooral mis in de laatste ronden van de race. Ten gevolge hiervan gaf hij de leiding uit handen aan Lewis Hamilton. Na al tijd door te brengen in de simulatie geeft Norris aan dat hij aan zijn communicatieve vaardigheden wil werken.

'Ik heb veel geleerd. Het was niet alleen de beslissing die beter kon, maar ook veel andere dingen van mijn kant. De situatie waar ik in zat, ik lag aan de leiding en had Hamilton achter mij, in die situatie had ik nog nooit gezeten', zo kijkt de jonge Brit volgens onder meer Formule1.nl terug op de wedstrijd op Sochi Autodrom. Lang lag hij in de papajaoranje McLaren aan de leiding, maar toen het begon te regenen, maakte hij, samen met het team, de verkeerde pitstop-call.

Norris communiceert matig met McLaren

Norris denkt dat vooral zijn eigen gebrek aan communicatief vermogen tot de achtste plaats heeft geleid. 'Op de beste manier omgaan met die druk en blijven communiceren met het team, dat is lastig', geeft hij toe. 'Ik hou niet van communiceren, ik wil vooral rijden. In die situatie zitten, is een leermoment.' Vandaar dat Norris na afloop van de Russische wedstrijd de simulator in dook.

Voorafgaand aan het evenement deed hij dit uiteraard ook, maar de nadruk lag destijds niet op het radioverkeer tussen de coureur en zijn pitmuur. 'Ik was zo goed mogelijk voorbereid, maar dit was weer iets anders. Wat betreft de communicatie valt er zeker nog wel wat te verbeteren', concludeert hij. Daar is dan ook aan gewerkt voor de Turkse Grand Prix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws