Todt zegt 'op zoek naar iets nieuws' te zijn in reactie op Ferrari-geruchten Formule 1
Formule 1

Todt zegt 'op zoek naar iets nieuws' te zijn in reactie op Ferrari-geruchten

Todt zegt 'op zoek naar iets nieuws' te zijn in reactie op Ferrari-geruchten

Jean Todt ergert zich aan de geruchten over een mogelijke rol binnen Ferrari, maar sluit deze niet uit. Volgens de voormalige FIA-voorzitter blaast de media in de afgelopen jaren steeds meer verhalen op, waardoor een simpele verklaring geïnterpreteerd soms wordt als toekomstplan. Toch biedt hij in een recent gesprek met AFP geen definitief antwoord op een mogelijke samenwerking met de Italiaanse renstal.

'Roddels waren er altijd al, maar in dat opzicht is het alleen nog maar erger geworden', stelt de Fransman als hem gevraagd wordt naar een mogelijke rol binnen Ferrari. Todt, die zelf jarenlang actief was bij het team uit Maranello, zou in een adviserende rol terug kunnen keren naar de F1-grid. Zo'n rol zou vergelijkbaar kunnen zijn met wat Niki Lauda jarenlang voor Mercedes gedaan heeft.

Tot op heden weigert Todt om een toekomstige samenwerking te bevestigen of uit te sluiten. Todt reageerde al eens op de geruchten en vindt het vervelend dat zijn woorden niet altijd even juist geïnterpreteerd worden: 'Uit één woord worden al conclusies getrokken die vaak niet overeenkomen met de realiteit. Daarom probeer ik zo zorgvuldig mogelijk mijn woorden te kiezen. Zo blaas ik geruchten niet op.'

Todt zoekt naar 'iets nieuws'

Later in het interview biedt Todt echter geen definitieve 'ja' of 'nee' op een mogelijke termijn bij Ferrari. 'In mijn leven streef ik er altijd naar om iets nieuws te leren en stappen vooruit te zetten. Wat ik ook ga doen, het zal nieuw voor mij zijn', meldde hij. Todt heeft echter nooit een adviserende rol aangenomen in de F1-paddock, wat betekent dat hij met zijn verklaring de deur naar de koningsklasse openhoudt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws