Marko grapt over contractverlenging Verstappen: 'Dat is bij zijn management nog niet doorgekomen' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko grapt over contractverlenging Verstappen: 'Dat is bij zijn management nog niet doorgekomen'

Marko grapt over contractverlenging Verstappen: 'Dat is bij zijn management nog niet doorgekomen'

Red Bull Racing is met Max Verstappen in gesprek over een mogelijke contractverlenging. Na de wereldtitel van 2021 willen beide partijen meer, en dat lijkt tot een verlengde samenwerking te leiden. Bij ServusTV zijn Helmut Marko en zijn coureur op de situatie ingegaan, terwijl Verstappen ook aangegeven heeft dat hij aan een ridderorde weinig waarde hecht.

Na afloop van het F1-seizoen schoven de twee heren aan in de Red Bull-hangaar te Zeltweg, waar ze in een interview met de Oostenrijkse televisiezender uitgebreid ingingen op enkele speerpunten van het afgelopen jaar. Verstappen wordt er spoedig geconfronteerd met woorden die hij naar zijn team sprak vlak na het behalen van zijn eerste wereldtitel ooit. Hij gaf destijds aan dat hij nog tien of vijftien jaar bij zijn huidige renstal wilde blijven.

'Verstappens woorden zijn bij zijn management nog niet echt doorgedrongen', reageerde Marko vermaakt wanneer de host de woorden van Verstappen herhaalt. Verstappen lachte op zijn beurt weer om de woorden van Marko. Op serieuzere toon ging Marko verder: 'We zijn daar nu over in gesprek.' Het is duidelijk dat allebei de partijen tevreden zijn met de huidige samenwerking en er lijkt dan ook geen noodzaak om van team te wisselen.

Ook Verstappen komt nog even aan het woord en echoot de woorden die hij in Abu Dhabi sprak: 'Ik ben ontzettend blij met waar ik momenteel zit en ik hoop dat we dit nog tien of vijftien jaar kunnen doen.' Daarmee bevestigt Verstappen nog maar eens dat hij in een contractverlenging wel toekomst ziet. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Red Bull met een aankondiging kan komen.

Verstappen interesseert een ridderorde niet

Recentelijk haalde Lewis Hamilton het nieuws vanwege zijn behaalde ridderorde. Na zeven wereldtitels achtte het Britse koningshuis de Mercedes-coureur klaar voor de prestigieuze titel, en enige tijd geleden kreeg hij die officieel toebedeeld. Nu Verstappen F1-wereldkampioen is, zou van zo'n ridderorde op een gegeven moment ook sprake kunnen zijn voor hem. Het interesseert Verstappen weinig: 'Dat heb ik niet nodig. Om te racen, en wereldkampioen te worden, dat is voldoende.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws