Bottas biedt inzicht in werkethiek Hamilton bij Mercedes Formule 1
Formule 1

Bottas biedt inzicht in werkethiek Hamilton bij Mercedes

Bottas biedt inzicht in werkethiek Hamilton bij Mercedes

Lewis Hamilton heeft in de afgelopen jaren veel indruk gemaakt op Valtteri Bottas. De Fin mocht het vijf jaar lang opnemen tegen de zevenvoudig wereldkampioen en weet als geen ander wat de Brit onderscheidt van de rest van het veld. Hamilton stopt nooit met werken en zelfs na vele titels blijft hij leren van zijn fouten. Dat is dan ook een van zijn sterke punten.

'Wat zo indrukwekkend is aan Hamilton is dat hij zich elk jaar als coureur weer weet te ontwikkelen. Hij heeft een enorme hoeveelheid aan ervaring, maar blijft leren', zo opent Bottas bij Motorsport Week. 'Ik heb mijzelf ontwikkeld als coureur, maar Hamilton deed dat ook', voegt hij daaraan toe. In 2022 wordt Hamilton 37 jaar oud, maar dat is voor hem geen reden om aan te nemen dat hij alle kneepjes van het vak al kent.

Bottas benadrukt dat die drang om te blijven verbeteren een van de grote krachten is van de Engelsman. Naarmate hij ouder wordt en de jongere generatie meer ervaring opdoet, wordt het steeds zwaarder om te blijven winnen. Ook Bottas ziet dit: 'Het wordt hem niet in de schoot geworpen. Hij moet er voor werken omdat hij weet dat de concurrentie steeds heviger wordt. Hij blijft maar beter worden.'

Bottas leert van Hamilton

Bottas draait al lang mee in de koningsklasse, maar zegt in zijn periode bij Mercedes veel opgestoken te hebben van zijn teamgenoot. 'Ik heb in vijf jaar tijd veel van hem geleerd, qua rijstijl, afstelling en allerlei kleinere zaken. Het is indrukwekkend om te zien dat hij blijft werken en geen genoegen neemt met zijn situatie. Hij wil altijd meer uit zichzelf en het team halen.' In zijn vijfjarige termijn bij het team uit Brackley wist Bottas Hamilton nooit van de titel te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws