Update | Binotto: 'Het bericht over contact met Todt slechts speculatie' Formule 1
Formule 1

Update | Binotto: 'Het bericht over contact met Todt slechts speculatie'

Update | Binotto: 'Het bericht over contact met Todt slechts speculatie'

Jean Todt keert vanaf volgend seizoen mogelijk terug bij het team van Ferrari. Volgens Corriere Della Sera zijn er al meerdere gesprekken geweest tussen de huidig president van de FIA en John Elkann. Todt zal een rol als adviseur bij het team uit Maranello voorzien. Elkann heeft de aanstelling van Todt nog niet officieel goedgekeurd.

De Fransman was tussen 1993 en 2009 teambaas bij het team van Ferrari. Todt won in zijn tijd bij Ferrari acht constructeurskampioenschappen en zes coureurskampioenschappen. Sinds de 24 uur van Le Mans in augustus werd het eerste gesprek gehouden tussen Todt en Elkann. Het idee is dat de voormalig teambaas de rol als adviseur op zich zal nemen bij Ferrari, om op die manier Mattia Binotto te kunnen assisteren. Niki Lauda bekleedde een dergelijke rol bij Mercedes.

Desondanks is er nog geen bevestiging vanuit de voorzitter van Ferrari. Toch lijkt de Amerikaanse-Italiaan wel oren te hebben in een samenwerking met de huidig directeur van de FIA. De afgelopen maanden hebben er al meerdere gesprekken plaats gevonden tussen de twee. Daarnaast is de relatie tussen Todt en Ferrari-teambaas Binotto goed, dus lijkt niet een samenwerking bij Ferrari in de weg te zitten.

Todt weg bij de FIA

Eerder is al bekend gewerden dat Todt zijn verantwoordelijkheden bij de FIA na dit seizoen overdraagt aan iemand anders. De Fransman gaat het intense klimaat van het bestuursorgaan van de sport verlaten. De afgelopen weken staat de FIA onder druk binnen de Formule 1, aangezien er meerdere controversiële beslissingen genomen zijn. Nu wil Todt zijn carrière afsluiten bij het team waar volgens hem zijn hart nog steeds ligt.

Also read

Update 14:00 (10/12) | Binotto: 'Contact met Todt slechts speculatie'

Volgens Ferrari-teambaas Mattia-Binotto zijn er geen gesprekken gaande tussen het team van Ferrari en Jean Todt. Eerder deze week kwam de krant Corriere della Sera naar buiten met het gerucht dat de voormalig teambaas terug zou keren bij de Italiaanse renstal. Volgens de huidige teambaas is daar geen sprake van. 'Voorlopig zijn het alleen speculaties.'

Binotto heeft eerder in zijn loopbaan onder Todt gewerkt. De Fransman had een succesvolle carrière bij het team van Ferrari. 'Het was geweldig om onder Todt te werken', zegt de Italiaan tegenover Autosport.com. 'Ik heb heel veel van hem geleerd. Als ik ooit weer met hem samen mag werken dan zou dat fantastisch zijn. Ik denk dat hij het team nog heel veel kan leren.'

Toch zit een overstap voor Todt naar Ferrari er volgens Binotto niet in. De teambaas zegt dat het bericht puur een gerucht is. 'Ik heb het ook gelezen en dingen gehoord, maar voor nu kan ik alleen maar zeggen dat het speculaties zijn. Voorlopig hebben we geen rol voor Todt in gedachte', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws