Toekomst van Mazepin ineens onzeker: 'We bellen Fittipaldi als eerste, hij kent de auto' Formule 1
Formule 1

Toekomst van Mazepin ineens onzeker: 'We bellen Fittipaldi als eerste, hij kent de auto'

Toekomst van Mazepin ineens onzeker: 'We bellen Fittipaldi als eerste, hij kent de auto'

De toekomst van Nikita Mazepin bij Haas is ineens een heel stuk onzekerder nu de toekomst van hoofdsponsor Uralkali bij het team op het spel staat. Door de invasie van Rusland in Oekraïne worden veel Russische sponsoren van de hand gedaan, waaronder dus Uralkali. En aangezien Mazepins stoeltje deels verbonden is aan dat bedrijf, met zijn vader als vice-voorzitter van het Raad van Bestuur, zou hem deze scheiding figuurlijk de kop kunnen kosten.

Haas reed gedurende de derde testdag al met een volledig witte livery nu Uralkali (in ieder geval voor nu) van de auto is gehaald. Teambaas Günther Steiner zei eerder al dat het team volgende week een definitieve beslissing maakt over de toekomst van haar hoofdsponsor. En díe beslissing zou wel eens impact kunnen hebben op het Formule 1-stoeltje van de Russische coureur.

Steiner: 'Eerste belletje gaat uit naar Fittipaldi'

Het team schijnt zelfs al een plan te hebben voor het geval dat Mazepin zijn plek verliest. En dat plan heet Pietro Fittipaldi. 'Als Nikita (Mazepin, red.) om welke reden dan ook niet zou kunnen rijden, gaat ons eerste belletje uit naar Pietro', zegt Steiner tegen de Amerikaanse Formule 1-journalist Bob Varsha. 'Hij zit natuurlijk al jaren bij ons. Daarna zien we wel verder wat we doen.'

Fittipaldi maakte zijn Formule 1-debuut in 2020 met Haas, toen hij tijdens de laatste twee races van het seizoen invaller was voor de gewonde Romain Grosjean. De Braziliaan is voor komend seizoen hoe dan ook reserverijder. 'Pietro is altijd bij ons. Hij kent de auto en hij kent de mensen. Als er iemand van het ene op het andere moment in die auto moet gaan springen, is er niemand die dat beter kan dan hij op dit moment', concludeert de Haas-teambaas.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws