Trulli: 'Verstappen behaalde in inferieur materiaal het best mogelijke eindresultaat' Formule 1
Formule 1

Trulli: 'Verstappen behaalde in inferieur materiaal het best mogelijke eindresultaat'

Trulli: 'Verstappen behaalde in inferieur materiaal het best mogelijke eindresultaat'

Jarno Trulli denkt dat Max Verstappen een nagenoeg perfecte Turkse Grand Prix heeft gereden. Hoewel de Nederlander tijdens de wedstrijd maar weinig opviel, hield hij zich goed staande in verraderlijke omstandigheden. Zo oogst hij, evenals teamgenoot Sergio Pérez, lof bij de voormalig Formule 1-coureur, die denkt dat laatstgenoemde een podium voor Lewis Hamilton voorkomen heeft.

'Verstappen heeft met een auto die wellicht inferieur was aan de Mercedes het best mogelijke eindresultaat behaald. Hij reed uiterst voorzichtig, maakte op het juiste moment de juiste beslissingen en handelde foutloos', zo opent de voormalige Toyota-rijder als bij Autosprint gevraagd wordt om een analyse van de Red Bull Racing-coureur.

Er was dus niets mis met zijn optreden, en dat terwijl de Grand Prix verreden werd in omstandigheden waar een ongeluk in een klein hoekje zit. De Italiaan licht toe waarom dit de prestatie van de Limburger des te knapper maakt: 'Eén verkeerde keuze had elke coureur de hoofdprijs kunnen kosten. In 2021 had het asfalt weliswaar meer grip dan vorig jaar, maar vanwege het natte wegdek vond ik het eigenlijk best veel lijken op de race van dat jaar.'

Pérez doet goede zaken voor Verstappen

Nog een uitblinker van de afgelopen race is volgens Trulli de andere Red Bull-coureur. Met name wegens een uitstekende verdedigende actie halverwege de race wist Pérez ook al in de smaak te vallen bij Formule 1-baas Ross Brawn. 'Pérez reed een waanzinnige Grand Prix en was beslissend in het voorkomen van de comeback van Hamilton', denkt ook Trulli.

'Hamiltons pace lag hoger, maar de Mexicaan reageerde adequaat door de Mercedes-coureur te blokkeren', zag de ervaren oud-coureur. 'Anders had hij waarschijnlijk het podium gehaald.' Het gat in de WK-strijd dat Verstappen nu wist te trekken naar Hamilton, van zes punten, was in dat geval dus ook significant kleiner geweest. Zo heeft Pérez goede zaken gedaan voor zijn teamgenoot.

Een puntje van discussie was het moment waarop Hamilton zijn Mexicaanse concurrent de pitingang induwde. Pérez passeerde het paaltje waarmee de ingang aangegeven wordt aan de verkeerde kant. Doorgaans komt dit een coureur op een straf te staan, maar de wedstrijdleiding greep niet in. 'Ik heb er mijn twijfels over', zegt Trulli over het voorval.

'De reglementen moeten uiteraard voor iedereen gelden, maar in het huidige Formule 1-seizoen hebben wel al enkele keren inconsistentie ervaren in de besluitvorming', concludeert hij. Bij het gevecht met Hamilton viel bovendien te beargumenteren dat de Red Bull-wingman geen andere keuze had dan aan de linkerkant van het paaltje te passeren. De wedstrijdleiding heeft in ieder geval geen verdere actie meer ondernomen.

Verstappen inmiddels nog hogere favoriet voor F1-wereldtitel 2021Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws