Tung hecht geen waarde aan P2 Hamilton: 'Denk dat dat een glory run was' Formule 1
Formule 1

Tung hecht geen waarde aan P2 Hamilton: 'Denk dat dat een glory run was'

Tung hecht geen waarde aan P2 Hamilton: 'Denk dat dat een glory run was'

Ho-Pin Tung is niet onder de indruk van de tweede plaats die Lewis Hamilton wist te behalen tijdens de tweede vrije training. De Engelsman klokte op Silverstone in de Mercedes de op één na snelste tijd en meteen wordt er gesproken van een opleving van de Duitse renstal. Tung is niet overtuigd na het analyseren van de sectortijden.

'Ik zat naar die sectortijden te kijken, en als je het vergelijkt met George Russell denk ik wel dat dit een beetje een glory run was, hoor', laat hij weten bij de Shakedown van Viaplay. Met 'glory run' doelt de autocoureur op een alles-of-niets-rondje waarin Hamilton op de limiet reed om af te tasten hoeveel snelheid er in het materiaal zit.

Omdat de concurrenten nog niet bezig geweest zijn met dergelijke snelle ronden, die doorgaans in de kwalificatie pas komen, zegt de tijd van Hamilton dus niet zoveel. Tung: 'Die eerste en derde sector waren zijn tijden min of meer gelijk aan die van Russell, dat heeft te maken met de motorstand', beargumenteert hij. De heren reden met een vergelijkbare motorstand en daarom zat er nauwelijks verschil tussen die sectortijden van de Mercedes-heren.

'In de middensector was Hamilton veel sneller, en daar zitten natuurlijk al die snelle bochten. Als je daar geen brandstof in de auto hebt, pak je een paar tienden', meent de Nederlander. Hij verwacht dus dat Mercedes Hamilton naar buiten gestuurd heeft met weinig brandstof en op die manier een opvallend lage rondetijd voor elkaar heeft weten te krijgen.

Mercedes met een semi-thuisrace

Officieel neemt Mercedes deel aan de Formule 1 onder de Duitse vlag, maar het team is officieus toch ook een beetje Brits. Denk maar eens aan het feit dat de fabriek in Brackley ligt, nabij Circuit Silverstone, en twee Britse coureurs heeft. 'Mercedes, toch een Brits team', concludeert Tung, die niet uitsluit dat de renstal het publiek heeft geprobeerd op te zwepen met haar toptijd.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws