Longrun-analyse | Red Bull toont positieve signalen, Mercedes lijkt underdog Formule 1
Formule 1

Longrun-analyse | Red Bull toont positieve signalen, Mercedes lijkt underdog

Longrun-analyse | Red Bull toont positieve signalen, Mercedes lijkt underdog

Red Bull Racing lijkt er goed voor te staan voor de Grand Prix van Groot-Brittannië aanstaande zondag. De Oostenrijkse renstal kwam op vrijdag niet lekker uit de verf tijdens de tweede vrije training, maar op basis van data in handen van Auto, Motor und Sport lijkt het team van Max Verstappen en Sergio Pérez 'gewoon' een kanshebber voor de overwinning.

Verstappen kwam tijdens de middagsessie niet verder dan de vierde plek, terwijl teamgenoot Pérez het moest doen met plek zeven. Het vormt het bewijs dat Red Bull over één ronde een achterstand heeft op Ferrari, dat met Carlos Sainz de snelste tijd klokte op vrijdag. De Italianen lijken dan ook de favoriet in de kwalificatie. Mercedes-ingenieurs vermoeden dat de Scuderia een voorsprong kan hebben van een halve seconde.

Verstappen en Sainz dicht bij elkaar op zachte banden, maar niet de snelsten

Maar het gaat uiteindelijk om de race op zondag en daar lijkt het verschil al een heel stuk kleiner. En misschien wel in het voordeel van Red Bull. Op de zachte banden was Verstappen met een 1:33,476 enkele honderdsten sneller dan Sainz (1:33,515). Zij zijn echter de nummers twee en drie achter niemand minder dan George Russell, die een 1:32,904 noteerde en zo een halve seconde sneller was dan Verstappen. Pérez moet bijna drie tienden toegeven op Sainz (1:33,793).

Op de mediums zijn geen gegevens bekend van Russell, Verstappen en Sainz. Wel zien we twee andere namen die nog niet zijn benoemd: Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Eerstgenoemde klokte een 1:33,797 en was daarmee slechts vijfduizendsten van een seconde sneller dan zijn Mercedes-collega. Het laat nog maar eens zien dat Mercedes een force to be reckoned with is op Silverstone, maar zonder gegevens van Red Bull op de mediums blijft het gissen hoe zij ervoor staan.

Russell ook snelste man op harde banden

Op de harde banden zien we de naam van Russell weer verschijnen. Die Engelsman hoopt goed te kunnen presteren voor zijn thuispubliek en op de harde banden lijkt dit mogelijk te zijn. Hij klokte een 1:33,961 en was daarmee niet veel langzamer dan de andere coureurs op de mediums en zelfs de zachte banden. We zien hier echter geen gegevens van de Red Bull- en Ferrari-coureurs. Lando Norris is in dit geval dan ook de man achter Russell. De McLaren-man noteerde een 1:34,760 op de harde banden.

Al met al lijkt Mercedes op iedere band de zaken goed voor elkaar te hebben, maar de vraag is wel hoe veel brandstof iedereen aan boord had. Het kan zo zijn dat Mercedes met minder brandstof reed dan de concurrentie en dat Red Bull en Ferrari nog niet alles laten zien. Eén ding kan wel met enige zekerheid worden geconcludeerd: Ferrari is de favoriet voor poleposition.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws