Uitspraken Marko over Hamilton stootten Herbert tegen de borst: 'Dat was onder de gordel' Formule 1
Formule 1

Uitspraken Marko over Hamilton stootten Herbert tegen de borst: 'Dat was onder de gordel'

Uitspraken Marko over Hamilton stootten Herbert tegen de borst: 'Dat was onder de gordel'

Johnny Herbert was niet onder de indruk van de uitspraken van Helmut Marko aan het adres van Lewis Hamiton. De adviseur van Red Bull Racing zei dat de zevenvoudig wereldkampioen had moeten overwegen om na het afgelopen seizoen te stoppen. Herbert vond de uitspraken van de Oostenrijker te ver gaan en hij wijst daar het gevecht tussen Hamilton en Max Verstappen van vorig seizoen.

Afgelopen weekend werd Hamilton op een ronde gezet door de Red Bull-coureur. 'Misschien denkt Hamilton dat hij met pension had moeten gaan', was de reactie van Marko na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna. Die opmerking stootte Herbert tegen de borst. 'Die opmerking was wel onder de gordel', zegt de voormalig coureur bij Sky Sports. 'Maar dat is wel typisch Helmut Marko en Red Bull om eerlijk te zijn.'

Herbert: 'Hamilton wordt een grote dreiging voor Red Bull'

Herbert vindt het vooral een pijnlijke opmerking in de context van het afgelopen seizoen. Toen bereikte de titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen ook meermaals het kookpunt. 'Na alles wat er vorig jaar is gebeurd. Het was een geweldig gevecht tussen Max en Lewis, en natuurlijk ook tussen Red Bull en Mercedes. Het kwam aan op de laatste race van het seizoen, maar er was natuurlijk veel mis met die Grand Prix', doelt Herbert op het safety car-fiasco met Michael Masi.

'Het was Hamilton die het laatste gedeelte van het seizoen domineerde', vervolgt de Brit. Er bestaat bij hem geen twijfel over het feit of Red Bull Hamilton graag in hun auto zouden hebben. 'Zouden ze hem in hun auto willen? Zeker weten! Ze weten dat hij een grote dreiging voor hen vormt wanneer Mercedes hun problemen heeft weten op te lossen en ze kunnen strijden voor de overwinningen', concludeert de voormalig Formule 1-coureur.

Herbert over de uitspraken van Marko

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws