Sidepodloze W13 werkt niet: 'Mercedes heeft een stap achteruit gezet' Formule 1
Formule 1

Sidepodloze W13 werkt niet: 'Mercedes heeft een stap achteruit gezet'

Sidepodloze W13 werkt niet: 'Mercedes heeft een stap achteruit gezet'

Michael Schmidt, Formule 1-journalist bij Auto, Motor und Sport weet dat Mercedes een stap achteruit heeft gezet met de upgrade die het team bracht naar de testdagen in Bahrein. Sinds de wintertests op het Bahrein International Circuit heeft de Duitse renstal ontzettend veel last van porpoising, terwijl dit in Barcelona niet het geval was. Mercedes moet dus een oplossing vinden voor het stuiteren, maar dat is niet zo simpel als het lijkt.

George Russell gaf na de Grand Prix van Emilia Romagna aan dat het stuiteren nog erger was geworden en dat hij kampte met fysieke ongemakken. 'We zien allemaal dat Mercedes een overkoepelend probleem heeft en dat is het stuiteren', stelt Michael Schimdt vast bij Auto, Motor und Sport. 'Dat moeten ze oplossen anders zullen ze nooit in de buurt van de juiste snelheid. Bovendien heeft de auto problemen met het opwarmen van de banden. Dat zagen we niet in Bahrein, want daar was het al heel warm.'

Door het stuiteren heeft Mercedes nog geen stap kunnen maken richting Ferrari en Red Bull Racing. Ook tijdens het weekend in Imola ging het niet goed voor de coureurs van de Duitse renstal. 'In de sprintrace kwamen de Mercedes-coureurs ook niet vooruit. Hoe komt dat? De Mercedes-bolide heeft simpelweg geen hoge topsnelheid. Dat komt omdat de auto veel stuitert, waardoor ze de rijhoogte moeten verhogen en er meer luchtweerstand is.'

Schmidt: 'Mercedes gaat hun twee concepten vergelijken'

De Duitse journalist stelt vast dat het concept van de W13 niet werkt. 'Mercedes heeft eigenlijk in het begin met hun upgrade een stap achteruit gezet', doelt Schmidt op het sidepodloze concept van Mercedes. Het concept werd tijdens de testdagen in Bahrein nog geprezen, maar het heeft ook grote nadelen. 'Mercedes heeft de auto van de testdagen in Barcelona nog steeds. Die auto had veel minder last van porpoising. Ze kunnen nu vergelijken wel dingen wel en welke dingen niet werken. Maar een oplossing vinden is heel moeilijk', aldus Schmidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws