Update III | Naast Verstappen ook Bottas en Sainz naar stewards na negeren gele vlaggen Formule 1
Formule 1

Update III | Naast Verstappen ook Bottas en Sainz naar stewards na negeren gele vlaggen

Update III | Naast Verstappen ook Bottas en Sainz naar stewards na negeren gele vlaggen

Mogelijk hangt er nog een donkere grijze wolk boven de tweede startplek voor Max Verstappen bij de Grand Prix van Qatar. Op beelden die circuleren op sociale media is goed te zien dat de Red Bull-coureur geen snelheid mindert onder een dubbele gele vlag, nadat Pierre Gasly stilstond op het rechte stuk wegens een lekke band.

Volgens de reglementen van de FIA moeten coureurs op de baan aantoonbaar snelheid minderen, of 'liften', als zij langs een baangedeelte komen waar een (dubbele) gele vlag wordt gehesen. Op de beelden van deze Twitter-post is te zien en te horen dat Verstappen op het rechte stuk niet van zijn gas af gaat, als hij de stilstaande auto van Gasly passeert.

Situatie lijkt op Mexico 2019

Mocht er daadwerkelijk gekeken worden naar het 'negeren' van de gele vlaggen, zou het niet voor het eerst zijn dat Verstappen hiervoor in de problemen komt. Bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico in 2019 vond er eenzelfde incident plaats, waarbij Verstappen niet van zijn gas ging toen Valtteri Bottas in zijn laatste run crashte. Hierdoor kreeg de Limburger een gridstraf van drie plaatsen, waardoor Charles Leclerc destijds van poleposition mocht starten.

Update 18:14u (20/11) | Geen straf voor Verstappen na opgedoken beelden van negeren gele vlag

Max Verstappen hoeft niet op een gridstraf te rekenen van de FIA, nadat het erop leek dat de Nederlander zich niet hield aan de regels die gelden omtrent gele vlaggen. In Q3 passeerde Verstappen op volle snelheid de stilstaande auto van Pierre Gasly, maar de FIA heeft besloten geen actie te ondernemen tegen de Red Bull-coureur.

De FIA, die de regels op en rond het circuit in Qatar handhaaft, laat weten geen actie te zullen ondernemen tegen Verstappen na de kwalificatie op het Losail International Circuit. Mogelijk reed Verstappen niet op het moment van de dubbele gele vlag in de buurt van de auto van Gasly, waardoor de signalen van de marshalls op hem geen betrekking hadden.

Update II 18:45u (20/11) | Verstappen moet zich toch melden bij stewards na negeren gele vlaggen

Max Verstappen moet zich tóch melden bij de stewards wegens het mogelijk negeren van gele vlaggen in zijn laatste run in Q3. Aanvankelijk gaf de FIA aan in gesprek met Motorsport-Total.com dat er van een overtreding geen sprake was, maar daar komen de stewards een uur later op terug.

Op beelden (zie tweet hierboven, red.) is te zien dat Verstappen volgas langs een stilstaande AlphaTauri-auto gaat, waarbij hij dus mogelijk in overtreding is. Hoewel het lastig is te zien of er daadwerkelijk een gele vlag werd gezwaaid tijdens Verstappens snelle ronde, lijkt men er nu toch van overtuigd dat Verstappen iets fout heeft gedaan in de laatste sector van zijn snelle ronde.

Verstappen zal zich zondagochtend om 11:00u Nederlandse tijd moeten melden bij de stewards in de paddock in Qatar.

Wedden dat Verstappen de GP van Qatar wint? Ontvang vier keer je inzet bij Bet365 en krijg 100 euro welkomstbonus!

Update III 20:05u (20/11) | Naast Verstappen ook Bottas en Sainz naar stewards na negeren gele vlaggen

Max Verstappen is niet de enige die zich zondag moet melden bij de stewards na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Ook Valtteri Bottas en Carlos Sainz zouden een overtreding hebben begaan in Q3 en daarom worden ook zij op het matje geroepen.

Verstappen moet zich, zoals al bekend werd gemaakt, zich morgen om 11:00u Nederlandse tijd melden bij de stewards, omdat hij mogelijk een dubbele gele vlag zou hebben genegeerd tijdens zijn tweede snelle ronde in Q3. De gele vlag werd veroorzaakt door de auto van Pierre Gasly, die een lekke band opliep.

De FIA laat zaterdagavond weten dat ook Sainz en Bottas op het matje geroepen zullen worden. De twee coureurs zouden eenzelfde fout hebben begaan als Verstappen, alhoewel deze twee coureurs een 'enkele' gele vlag zouden hebben genegeerd, ten opzichte van een dubbele in het geval van Verstappen. Alle drie de zaken zullen zondag voorafgaand aan de race door de stewards in Qatar worden behandeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws