Like ons!

Max Verstappen kwalificatie

Max Verstappen heeft in zijn carrière nog geen pole weten te bereiken in de kwalificatie van de Formule 1. Wel was hij er een paar keer dichtbij, maar bijvoorbeeld in Mexico 2018 troefde Daniel Ricciardo hem alsnog af. In Monaco 2018 ging het mis nadat Verstappen in de derde vrije training de controle over de RB15 verloor. Hij kon zich daardoor niet kwalificeren. Zijn hoogste genoteerde plek in de kwalificatie is daarom de tweede plaats.

Verstappen kwalificatie 2019

Kwalificatieduel met Gasly

Max Verstappen heeft in de naam van Pierre Gasly geen partij voorlopig in de kwalificaties. Het onderlinge kwalificatieduel staat na vijf races op 4-0 voorsprong voor de Nederlander. Gasly heeft Verstappen nog geen één keer kunnen bedreigen in de kwalificatie. In Spanje was de Fransman nog het dichtst bij met een achterstand van iets minder van vier tienden

GP Spanje

De vijfde kwalificatie van Max Verstappen ging eigenlijk 'goed', al was de Nederlander niet blij. Verstappen reed met 1:16.357 de vierde tijd achter Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Maar, hij stond vóór Charles Leclerc. Echter, voor de ambitieuze Verstappen was dit niet genoeg. Toen Jack Plooij vroeg of Verstappen tevreden was, zei hij dat hij dat niet was, ook al mocht hij zondag de Grand Prix onverwacht vóór een Ferrari beginnen. Verstappen wil graag strijden met Mercedes en had gehoopt dat de updates die waren meegebracht voor Spanje genoeg waren. 

Max Verstappen kwalificatie GP Spanje

GP Azerbeidzjan

De vierde kwalificatie voor Max Verstappen in het 2019-seizoen verliep met het oog op de uitslag niet heel anders dan de voorgaande edities. Met een 1:41.069 eindigde de Red Bull-coureur op P4, achter Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. 

De kwalificatie in Baku was een grote chaos. In zowel het eerste als tweede deel vond er een crash plaats op het krappe stratencircuit, waardoor er veel vertraging ontstond. Uiteindelijk wist een goed presterende Valtteri Bottas poleposition af te pakken van Lewis Hamilton en kwam Pierre Gasly na Q1 niet meer in actie, omdat hij een straf opzak had na de vrije trainingen. 

GP China

In China kwalificeerde Max Verstappen zich met een tijd van 1.32.089 als vijfde. Dit nadat Red Bull Racing tot woede van Verstappen geen tweede run had kunnen doen. Hij werd tijdens zijn inlap namelijk ingehaald en kwam daardoor te laat over de finish. Dit was jammer, aangezien Red Bull in China weer goed voor de dag kwam en een tenminste een derde startplek voor het oprapen lag. 

Ook teamgenoot Pierre Gasly kwam eindelijk beter voor de dag. Met een tijd van 1.32.930 was de Fransman nog steeds ruim acht tienden langzamer dan zijn Nederlandse teamgenoot, maar hij wist zich daarmee wel 'gewoon' als zesde te kwalificeren. 

GP Bahrein

In Bahrein sloeg Red Bull al vanaf het begin van het weekend de plank mis met de gekozen set-up en dit zorgde ervoor dat Max Verstappen het niet op kon nemen tegen de Ferrari's en Mercedessen. Met een tijd van 1.28.752 eindigde hij vijf tienden achter Valtteri Bottas, die zich op de vierde plek kwalificeerde en maar vijf duizendsten achter nummer zes, Haas-coureur Kevin Magnussen.

Opnieuw kon teamgenoot Pierre Gasly totaal niet tippen aan de tijden van Verstappen. Zijn kwalificatie eindigde opnieuw in Q2, waarin hij een tijd reed van 1.29.526, waarmee hij zich opnieuw op een beschamende plek dertien kwalificeerde. 

Max Verstappen kwalifcatie GP Bahrein 2019

GP Australië

Tijdens de eerste race van het 2019-seizoen in Australië kwalificeerde Max Verstappen zich knap als vierde. Met een tijd van 1.21.320 hield hij Ferrari-coureur Charles Leclerc achter zich. Het verschil met teamgenoot Pierre Gasly was aanzienlijk. De Fransman kwam met zijn tijd van 1.22.636 niet verder dan de dertiende positie en bereikte dus ook Q3 niet.

Kwalificatieduels Verstappen Formule 1

2018

Verstappen won in 2018 het onderlinge kwalificatieduel met Ricciardo door met 15-6 te winnen van de Australiër. Bij de start van het seizoen was Ricciardo nog een uitdager van Verstappen in de kwalificatie, maar sinds de Grand Prix van Monaco, die Ricciardo won, maakte Verstappen zowel in de kwalificatie als in de race gehakt van zijn teamgenoot. Alleen in Mexico, waar Verstappen een dag later won, pakte Ricciardo nog de pole

2017

Een jaar ervoor was het onderling duel tussen Verstappen en Ricciardo ook besloten in het voordeel van de Limburger, maar toen was het verschil kleiner. Verstappen won met 13-7.

2016

In 2016 lukte Verstappen het nog niet om van Ricciardo te winnen. Ricciardo versloeg Verstappen met 11-6. De eerste vier races van het seizoen moest Ricciardo het nog opnemen tegen Daniil Kvyat, waar hij met 4-0 van won.

2015

Ook in 2015 trok Verstappen aan het kortste eind. Carlos Sainz versloeg de jonge coureur bij Toro Rosso met 10-9. Verstappen won wel op het gebied van WK-punten met 67-18.

Memorabele kwalificaties Verstappen in de F1

Hieronder zetten we een paar memorabele kwalificaties van Verstappen op een rij.

GP Mexico 2018

Een interessante kwalificatie was de Grand Prix van Mexico in 2018, waar Verstappen op een haar na de eerste pole mist en weer een pole aan Ricciardo moest gunnen in datzelfde jaar. De Nederlander kookte daarna van woede dat hij de pole was misgelopen.

Naar boven