Max Verstappen kwalificatie

Max Verstappen had in zijn carrière tot voor kort nog geen polepositie weten te bereiken, maar zat er vaak dichtbij. De records voor jongste Grand Prix-winnaar en jongste puntenscorer in de Formule 1 had hij al op zak; maar jongste polesitter is helaas niet gelukt. In de kwalificatie van Mexico in 2018 werd Verstappen op drie honderdsten van een seconde afgetroefd door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

In Monaco, 2018, had Max een goede kans, maar crashte hij in de vrije training. Met 21 dagen, tien maanden en vier dagen oud is Max niet de jongste polesitter, maar is het hem tijdens de GP van Hongarije in 2019 wel gelukt om in de kwalificatie zijn eerst pole uit zijn carrière te pakken. Hij reed 1.14.572 en werd daarmee de eerste Nederlander ooit op pole position.

Verstappen pole GP Hongarije 2019

De volgende poleposition volgde al snel. Eerst leek het in Hongarije te gebeuren, maar dat feestje ging niet door. Het duurde niet lang, of Verstappen had alweer een nieuwe poleposition te pakken. In Brazilië wist de Nederlander te imponeren in de kwalificatie.

Verstappen pole GP Brazilië 2019

Memorabele kwalificaties Verstappen in de F1

Hieronder zetten we een paar memorabele kwalificaties van Verstappen op een rij.

GP Mexico 2018

Een interessante kwalificatie was de Grand Prix van Mexico in 2018, waar Verstappen op een haar na de eerste pole mist en weer een pole aan Ricciardo moest gunnen in datzelfde jaar. De Nederlander kookte daarna van woede dat hij de pole was misgelopen.

Max Verstappen kwalificatie nieuws