Geen uitsluiting voor komende races bij falen van test flexibiliteit achtervleugel Formule 1
Formule 1

Geen uitsluiting voor komende races bij falen van test flexibiliteit achtervleugel

Geen uitsluiting voor komende races bij falen van test flexibiliteit achtervleugel

Na de kwalificatiesessie van vandaag worden de Formule 1-teams onderworpen aan nieuwe tests van de flexibiliteit van hun achtervleugels. Teams die echter niet aan de testnormen voldoen, hoeven niet te vrezen voor uitsluiting tijdens te resterende races van dit seizoen. De tests zijn in het leven geroepen na klachten van Christian Horner over de achtervleugel van Mercedes.

RaceFans meldt dat dat teams die niet aan de testnormen voldoen, niet het risico lopen om uitgesloten te worden van één van de resterende wedstrijden van dit seizoen. De tests van de flexibiliteit van de achtervleugel zijn na de kwalificatiesessie in Qatar uitgevoerd op de vleugels van alle teams.

De test is ingevoerd na beschuldigingen van Red Bull over de achtervleugel die wordt gebruikt door rivaliserende constructeur Mercedes. Red Bull-teambaas Christian Horner beweerde gisteren dat de achtervleugel van Mercedes inkepingen vertoonde, wat volgens hem aangeeft dat ze op hoge snelheid doorbuigen. Dit zou het team in staat stellen de luchtweerstand te verminderen en de topsnelheid te verbeteren.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar zijn de teams op de hoogte gebracht van de nieuwe tests op de achtervleugel. Ze hebben echter te horen gekregen dat er geen uitsluiting volgt en dat er een soort 'uitstel van executie' wordt gegeven aan de teams wanneer de achtervleugel tussen nu en het einde van het kampioenschap niet aan de test voldoet.

Al eerder nieuwe regels flexibiliteit achtervleugel

Eerder dit seizoen introduceerde de FIA nog een nieuwe test op de flexibiliteit van de achtervleugel. Voorafgaand aan de GP van Azerbeidzjan werden de teams op de hoogte gebracht van de test, waarna deze een maand later werd ingevoerd. Dit had als doel de teams die niet door de test zouden komen nog tijd te geven om hun ontwerp aan te passen. Red Bull was één van die teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws