Update | Marko spreekt Schumacher tegen: 'De sfeer is uitstekend' Formule 1
Formule 1

Update | Marko spreekt Schumacher tegen: 'De sfeer is uitstekend'

Update | Marko spreekt Schumacher tegen: 'De sfeer is uitstekend'

Ralf Schumacher verklaart waarom hij denkt dat Max Verstappen misschien een andere teamgenoot zou willen. Volgens de Duitser mogen de twee heren van Red Bull Racing elkaar niet en heeft Red Bull genoeg opties om Sergio Pérez te vervangen. Pérez zijn contract loopt tot het einde van 2024 en daarom wil hij de titel pakken, al vermoedt Schumacher dat hij geen schijn van kans maakt met Verstappen als teamgenoot.

Pérez wist in Bakoe twee keer de overwinning te pakken, één van de Sprint en één van de hoofdrace. De Mexicaan overtrof daarbij zijn teamgenoot Verstappen. De Nederlander werd benadeeld door de safetycar, die voor hem één ronde te laat kwam. De tweevoudig wereldkampioen was er nuchter over en heeft uiteindelijk gedaan wat hij moest doen: de dubbele overwinning perfect maken door de tweede plek te pakken. 'Pérez reed heel sterk in Bakoe', legt Schumacher uit bij de Duitse tak van Sky Sports.

'Hij heeft de potentie om af en toe sneller te zijn dan Verstappen, maar ik denk niet dat hij over dezelfde consistentie beschikt als de Nederlander', gaat Schumacher verder. 'Onder druk maakt Sergio soms fouten en is hij niet blij met de auto. Dat gebeurt niet zo snel bij Verstappen, daarom denk ik dat Max over het jaar heen de betere coureur zal zijn.' Hoe dan ook blonk Pérez tijdens het weekend in Azerbeidzjan uit. In Miami rijden de coureurs echter weer volgens de traditionele planning, dus wordt er verwacht dat Verstappen dan weer de overhand heeft.

Schumacher verklaart waarom Pérez misschien niet lang bij Red Bull blijft

Schumacher gaf eerder al aan dat Verstappen misschien niet langer zou willen samenwerken met Pérez. De tijd dringt voor de Mexicaan om zich te bewijzen als wereldkampioen bij Red Bull, aangezien zijn contract in 2024 afloopt. Daarbij dacht de Duitser dat de Mexicaan zich dan egoïstischer op zou stellen. 'Red Bull heeft opties in de vorm van Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo, en andere coureurs', somt Schumacher op. 'Als de relatie tussen Verstappen en Pérez stroef verloopt, dan is het logisch dat ze afscheid nemen van Pérez. Als je goed kijkt, zie je dat die twee niet goed met elkaar overweg kunnen', denkt Schumacher.

Poll

Denk jij dat de relatie van de coureurs toch stroever verloopt dan het overkomt?

Update 22:00u (12/05) | Marko spreekt Schumacher tegen: 'De sfeer is uitstekend'

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko heeft de aannames die Ralf Schumacher afgelopen weekend deed ontkend. Volgens de Duitse analist zouden de Verstappens niet langer blij zijn met Sergio Pérez, en zouden de beide Red Bull Racing-coureurs niet goed met elkaar door één deur kunnen. Onzin, zo vertelt Marko in een interview met N-TV.

Marko geeft juist aan dat hij blij is met zijn twee coureurs en dat de sfeer binnen het sterk presterende Red Bull prima is. 'Hij heeft een tweejarig contract getekend, dat tot en met het einde van 2024 loopt, en met de prestaties die hij nu neerzet, is daar niks mis mee', zegt de 80-jarige Oostenrijker over zijn Mexicaanse coureur, die dit jaar al twee races won. 'De sfeer binnen het team is uitstekend. De coureurs respecteren elkaar en ik denk dat we beschikken over één van de sterkste coureurscombinaties.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws