Verstappen zou niet verder willen met Pérez: 'Het is duidelijk dat Verstappen een nieuwe teamgenoot wil' Formule 1
Formule 1

Verstappen zou niet verder willen met Pérez: 'Het is duidelijk dat Verstappen een nieuwe teamgenoot wil'

Verstappen zou niet verder willen met Pérez: 'Het is duidelijk dat Verstappen een nieuwe teamgenoot wil'

Volgens Ralf Schumacher is het duidelijk dat Max Verstappen niet verder wil met Sergio Pérez. De Mexicaan wordt naar het idee van de Duitser egoïstischer omdat hij weet dat zijn contract na volgend jaar afloopt en de tijd dringt om het kampioenschap te pakken. Pérez staat nog zes punten achter de tweevoudig wereldkampioen nadat hij twee keer voor de leider in het WK wist te finishen, maar dat moet hij nog negentien keer doen om de titel echt binnen te slepen.

Sinds de overwinning van George Russell in Brazilië heeft Red Bull nog geen race verloren. Met de zege van Pérez in Bakoe boekte de Oostenrijkse renstal haar 96e overwinning in de Formule 1 en de 25ste één-twee. De Mexicaan pakte zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat hij ook in Jeddah op de hoogste trede van het podium stond. Verstappen heeft nog altijd zes punten voorsprong in het kampioenschap, maar Schumacher is twijfelachtig over de relatie tussen Pérez en Verstappen.

'Het is moeilijk, en het is vanuit mijn oogpunt duidelijk dat Verstappen een nieuwe teamgenoot wil. Ik hoor deze geruchten overal', zegt de Sky Sports-analist bij Speedweek. De Mexicaan kreeg in mei 2022 een nieuw tweejarig contract, waardoor de deal in 2024 afloopt. Ik zie het als een probleem dat Pérez weet dat zijn tijd bij Red Bull Racing afloopt. Hij vecht voor zijn kans om vooraan mee te doen, om te winnen, om iets te zeggen over de titel', vermoedt de Duitser. 'Daarom wordt Sergio nu egoïstischer en wat betreft egoïsme mag Verstappen niet klagen.'

Schumacher: 'Ik had zijn teamgenoot niet willen zijn'

Als de 33-jarige de titel wil winnen dit jaar staat er een loodzware taak op hem te wachten: de aankomende negentien races Verstappen ook verslaan. Schumacher ziet hoe lastig dit is. 'Max doet het heel goed, hij is ook terecht nummer één in dit team, maar zet ook onmiskenbaar zijn terrein af. Zijn teamgenoot zijn is zeker niet makkelijk, dat had ik zeker niet willen zijn', sluit de Duitser af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws