Update | Overname Alfa Romeo door Andretti Autosport lijkt voorlopig van de baan Formule 1
Formule 1

Update | Overname Alfa Romeo door Andretti Autosport lijkt voorlopig van de baan

Update | Overname Alfa Romeo door Andretti Autosport lijkt voorlopig van de baan

De overname van Alfa Romeo door Andretti Autosport zal volgens RACER niet aangekondigd worden in Amerika. Vanwege het feit dat Andretti Autosport een Amerikaanse partij is, werden geruchten over een mogelijke aankondiging tijdens het Grand Prix-weekend in Texas steeds sterker. Het lijkt alsof de betrokken spelers echter langer nodig hebben om tot een overeenkomst te komen.

Andretti Autosport, beheerd door Michael Andretti, de zoon van F1-wereldkampioen Mario Andretti, zou rondom het weekend op Circuit of the Americas de puntjes op de i zetten in de onderhandelingen. Deze onderhandelingen worden gedaan met operationele partij Sauber en Longbow Finance, het bedrijf dat op papier de eigenaar is van het Formule 1-team.

Inmiddels is duidelijk dat een definitieve overname nog even op zich laat wachten. Hoe lang dat is, is niet duidelijk. Ook bij het doorgaans goed ingevoerde autosportmedium wordt getwijfeld aan de termijn waarbinnen de zaak definitief afgerond kan worden. Wel lijkt het dus dat de overname van Sauber gewoon op de agenda staat.

IndyCar-coureur Herta niet in actie in Amerika

Daarnaast was er sprake van eventuele eerste Formule 1-meters voor Colton Herta, een Amerikaanse coureur die momenteel uitkomt in de IndyCar-series. Hij zou tijdens de eerste vrije training meters maken in de Alfa Romeo, maar ook dat idee lijkt van de baan. Kimi Räikkonen en Antonio Giovinazzi, de huidige twee Alfa Romeo-rijders zullen gewoon in de cockpits te vinden zijn.

Update 14.50u (23/10) | Overname Alfa Romeo door Andretti Autosport lijkt voorlopig van de baan

De overname van Alfa Romeo door Andretti Autosport lijkt voorlopig helemaal van de baan, dat meldt Auto, Motor und Sport op basis van bronnen. Eerder liet Andretti Autosport via Twitter weten dat er snel meer nieuws zou komen. De verwachting bij velen was dat die aankondiging rond het weekend in Amerika zou gaan gebeuren, maar in plaats daarvan speelt er een ander probleem.

Volgens het Duitse medium zijn de investeerders geschrokken van de bedragen die ze moeten betalen om het team grotendeels over te kunnen nemen. Naast een koopprijs van 350 miljoen euro zou er ook nog een bankgarantie van 250 miljoen euro bovenop komen. Zo kan de exploitatie van het team voor de komende vijf jaar worden veiliggesteld. Met die 50 miljoen per jaar kan het gat tussen inkomsten en het budgetplafond worden overbrugd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws