Negeren teamorders Giovinazzi doet vermoeden dat keuze voor 2022 al gemaakt is Formule 1
Formule 1

Negeren teamorders Giovinazzi doet vermoeden dat keuze voor 2022 al gemaakt is

Negeren teamorders Giovinazzi doet vermoeden dat keuze voor 2022 al gemaakt is

Bij La Gazzetta dello Sport wordt met verbazing gekeken naar de beslissing van Antonio Giovinazzi om in Turkije een teamorder te negeren. Terwijl Alfa Romeo de Italiaan verzocht om van positie te wisselen met teamgenoot Kimi Raikkonen, besloot Giovinazzi zijn eigen plan te trekken. Het doet vermoeden dat Giovinazzi niets meer te verliezen heeft en dat Alfa Romeo, dat de situatie als 'niet ideaal' omschreef, al besloten heeft de Italiaan opzij te zetten.

'We vroegen de coureurs om van positie te wisselen, maar Giovinazzi besloot het tempo op te voeren. Hij besloot voorop te blijven rijden', liet hoofdingenieur Xavi Pujolar stomverbaasd weten na afloop van het evenement. Waar Giovinazzi doorgaans goed in het team ligt, en geen geschiedenis heeft van ongehoorzaamheid, besloot hij nu de verzoeken van de Zwitserse renstal aan zijn laars te lappen.

Omdat dit bij Giovinazzi dus zelden voorgekomen is, doet het vermoeden dat hij niets meer te verliezen heeft, dus ook dat stoeltje voor 2022 niet. Pujolar vervolgt zijn verhaal over de Turkse race: 'We zijn wellicht enkele ronden misgelopen waarin we de pace op konden voeren. Aangezien we nog maar één ronde nodig hadden om Esteban Ocon bij te halen, betekent dit dat het voor het team beslist niet ideaal was.'

Onbegrip bij Alfa Romeo

'Ik begreep dan ook niet waarom hij weigerde van positie te wisselen', concludeert de Alfa Romeo-ingenieur. De wedstrijdsnelheid van Raikkonen lag hoger en Alfa Romeo wilde de Fin dan ook een kans geven om voor die ene punt te strijden met Ocon. De kans werd hem door zijn teamgenoot ontnomen. Giovinazzi kent al tijden onzekerheid vanwege de contractuele situatie waar hij in zit. Voor 2022 ligt hij niet vast en de geruchten over een komst van Guanyu Zhou, Oscar Piastri of Nyck de Vries worden steeds hardnekkiger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws