Update | Raikkonen lijkt niet geïnteresseerd in adviserende rol bij Alfa Romeo Formule 1
Formule 1

Update | Raikkonen lijkt niet geïnteresseerd in adviserende rol bij Alfa Romeo

Update | Raikkonen lijkt niet geïnteresseerd in adviserende rol bij Alfa Romeo

Kimi Raikkonen maakte enkele weken geleden bekend dat hij na 2021 een definitieve punt achter zijn loopbaan zet. De enkelvoudig wereldkampioen is inmiddels de veertig gepasseerd en het is dus hoog tijd om afscheid te nemen van de koningsklasse. Althans, dat zal zijn eigen plan zijn. Als het aan Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur ligt, komt de Fin in de nabije toekomst nog eens terug bij de renstal in een adviserende rol.

'Ik denk dat hij het een jaar geleden ook al overwoog', stelt de Franse teambaas in gesprek met Formel1 wanneer het vertrek van zijn routinier aangehaald wordt. 'Het is een persoonlijke beslissing. De seizoenen worden steeds zwaarder, dit jaar zitten we op maar liefst 23 races. Hij heeft ook een familie dus ik kan de keuze maar al te goed begrijpen', stelt de Alfa Romeo-teambaas. Teleurstelling is er zeker, maar ook begrip voor het feit dat hij uit het hectische Formule 1-leven stapt na negentien jaar in de sport, met een driejarige sabbatical ertussen.

Vasseur: 'Ik ben blij dat hij de tijd heeft genomen om deze beslissing te nemen want het is geen makkelijke.' Raikkonen hoefde na zijn periode bij Ferrari voor de inkomsten niet meer door te racen. Hij gaf destijds aan dat de overstap naar het team waarmee hij debuteerde puur gemaakt was vanwege het feit dat hij nog plezier had in het racen. Met die instelling heeft hij het nog enkele jaren volgehouden bij de Zwitserse renstal, maar in 2022 maakt hij plaats voor de van Mercedes komende Valtteri Bottas.

Raikkonens toevoeging aan Alfa Romeo

Teams zijn vaak op zoek naar een combinatie van jong talent en ervaring. Aan ervaring had de voormalig Lotus-rijder uiteraard voldoende en Vasseur heeft dat de afgelopen jaren bij het team teruggezien: 'Hij heeft voor titels gestreden en dat merk je in de ontwikkeling van het team. Ik heb het niet over de resultaten per race, maar de ontwikkeling van het project op de middellange termijn. Hij weet precies waar nog tijd te winnen valt.'

Vasseur ziet adviserende rol zitten

Waardevolle input dus van de man die in 2018 op Circuit of the Americas zijn laatste zege boekte. Input die Alfa Romeo ook nadat zijn termijn ten einde komt maar al te graag zou willen houden. Vasseur: 'Ik denk dat hij vast voorstellen zal krijgen van andere series. Het lijkt mij beter als hij het eerst rustig aan doet. Daarna is er altijd ruimte om te praten over wat de toekomst brengt. Ik zou hem dolgraag in een bepaalde vorm bij het team blijven betrekken, maar hij moet zijn tijd nemen.'

Update 09.35u (06/10) | Raikkonen lijkt niet geïnteresseerd in adviserende rol bij Alfa Romeo

Frederic Vasseur mag dan graag hebben dat Kimi Raikkonen na zijn termijn als Formule 1-coureur een adviserende rol aanneemt binnen Alfa Romeo, zelf is de Fin hier minder enthousiast over. Zo geeft hij aan dat hij met name het vele reizen een vervelende bijzaak van zijn werk vindt. Daar zou hij in een advies gevende rol naar eigen zeggen wederom niet aan ontkomen.

In Suomalaisten F1-ajajien matkassa, een Fins boek over F1-coureurs, heeft Raikkonen enige tijd geleden de volgende uitspraak gedaan: 'Ik kan mij zo'n rol voor mijzelf niet voorstellen. Ik zou dan namelijk exact hetzelfde schema volgen en net zo veel reizen als dat ik nu doe. Als ik elke Grand Prix op locatie moet zijn, dan blijf ik liever racen. Een andere rol zou dan nergens op slaan.'

Wel neemt hij dan automatisch aan dat hij in die rol bij elke Grand Prix aanwezig moet zijn. Jenson Button, momenteel adviseur voor Williams, is ook bij lang niet elke Grand Prix op de paddock te zien. Vermoedelijk zou een samenwerking zonder continue verplichte aanwezigheid dus tot de mogelijkheden behoren, waarna Raikkonen eventueel nog wel te overtuigen valt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws