Vasseur baalt van gemiste kans: 'Dan eindig je als eerste en tweede' Formule 1
Formule 1

Vasseur baalt van gemiste kans: 'Dan eindig je als eerste en tweede'

Vasseur baalt van gemiste kans: 'Dan eindig je als eerste en tweede'

Ferrari introduceerde in eigen land een flink pakket aan upgrades, en dat leverde een derde en vijfde plek op. Wellicht niet het gewenste resultaat, maar teambaas Frédéric Vasseur vindt dat het glas halfvol is na een competitief weekend, waarin Red Bull Racing nauwelijks uitliep in het kampioenschap.

Hoewel Charles Leclerc in Imola nog moest plaatsnemen achter concurrenten van twee andere teams, lijkt Ferrari wel een extra stap te hebben gezet. 'Al met al was het een goed weekend', concludeert Vasseur. 'Ik denk dat we aan het gevecht meedoen. We hebben drie teams die voor de zege vechten. Na 63 ronden heb je drie teams binnen acht seconden zitten. Dat is voor de Formule 1 heel erg goed, en ook voor de rest van het kampioenschap', vertelt de Ferrari-teambaas.

McLaren pakte in Imola de meeste punten (30), voor Red Bull (29) en Ferrari (25). De achterstand van Ferrari in het constructeurskampioenschap bedraagt 56 punten, en gezien het feit dat Ferrari twee gelijkwaardige coureurs heeft, is Ferrari ook nog niet kansloos. Vasseur denkt dat er in de race zelf weinig verkeerd ging, maar dat het kwaad na de kwalificatie al geschied was.

'We zijn ook wel wat gefrustreerd over de kwalificatie, want daar hadden we beter kunnen doen.' De Fransman benadrukt vervolgens dat die kwalificatie cruciaal was voor een race waarbij inhalen lastig bleek te zijn. 'Als je je als eerste en tweede kwalificeert, eindig je ook als eerste en tweede in de race. Als we dus iets moeten veranderen, is dat de aanpak van de kwalificatie', zo beaamt de 55-jarige de woorden van Leclerc.

Monaco voor de deur

De thuisrace van de kopman van Ferrari staat voor het team, en het is lastig te voorspellen wie het in de krappe straten voor Monaco het beste voor elkaar zal hebben. Eén ding is wel zeker: de focus ligt dan wederom op de kwalificatie. 'Dit is eigenlijk ook al het geval in Imola. Je weet hier dat de resultaten uit de kwalificatie cruciaal zijn, maar we weten dat dit volgende week in Monaco nog meer het geval zal zijn. Voor zowel het team als voor de coureurs zal de focus volledig op de kwalificatie liggen.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws