Leclerc ontdekt geheim: 'McLaren en Red Bull doen iets speciaals met hun motor' Formule 1
Formule 1

Leclerc ontdekt geheim: 'McLaren en Red Bull doen iets speciaals met hun motor'

Leclerc ontdekt geheim: 'McLaren en Red Bull doen iets speciaals met hun motor'

Charles Leclerc is Mister Consistency in 2024. In zeven Grands Prix tijd, plus twee sprintraces, finishte hij als enige negen keer in de top vier, maar een zege pakte hij al sinds 2022 niet meer. De Monegask ziet echter wel kansen na de thuisrace van Ferrari in Imola om het kleine gaatje met de concurrentie te dichten.

Ferrari introduceerde voor de uitzinnige fans een pakket aan upgrades, waarmee men het gat naar de top wilde dichten. Dat lijkt enigszins te zijn gelukt, maar in de kwalificatie - vorig jaar nog het sterke punt van het Italiaanse team - komt Ferrari nog een paar tienden tekort. Leclerc moest dus als derde starten, en kwam 63 ronden later ook als derde over de streep, ruim zeven seconden achter Max Verstappen en Lando Norris.

Gemiddeld genomen komt dat neer op een achterstand van zo'n tiende per ronde, en Leclerc weet dan ook goed dat het verschil klein is. 'Ik ben hier tevreden mee. Natuurlijk wil ik meer, en ik zou heel graag willen dat we hier op het bovenste treetje van het podium stonden, maar dit was het maximale dat erin zat', vertelt de vijfvoudig Grand Prix-winnaar bij F1TV. 'Als ik terugblik op het weekend, ben ik wel een beetje optimistischer en positiever dan hoe het na de kwalificatie aanvoelde.'

Leclerc ziet trucje bij concurrentie

In de concurrentie kwamen de Ferrari-coureurs twee tienden tekort op Verstappen en de McLaren-coureurs. Dat nadeel zat vooral in de eerste sector, ook vergeleken met McLaren. 'Na de kwalificatie was ik niet heel erg blij ermee dat we nog steeds tijd lieten liggen in de eerste sector. Ik dacht dat dit te maken had met hoe we de banden voorbereidden op de ronde', deelt Leclerc.

Een dag later kijkt Leclerc er anders naar. 'Na de data te hebben bestudeerd, beseften we dat het puur in de start van de ronde zit. McLaren en Red Bull doen iets speciaals met hun motor bij het aanzetten voor hun snelle ronde. Al het voordeel dat ze pakken, pakken ze op dat moment. Max had natuurlijk ook een slipstream', zo wijst de 26-jarige op het trucje van zijn leeftijdsgenoot in de kwalificatie.

Ferrari klopt dus op de deur bij de toppers, en daar is Leclerc blij mee. 'Dit is waarom ik optimistisch ben, want als we dit verschil met het aanzetten voor de snelle ronde weten op te lossen, dan denk ik dat we meedoen in de kwalificatie, en in de race denk ik dat er niet veel verschil tussen de teams zit', concludeert de Ferrari-man.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws