Vasseur hoopt op regen in Barcelona: 'Dan is de baan in ieder geval iets koeler' Formule 1
Formule 1

Vasseur hoopt op regen in Barcelona: 'Dan is de baan in ieder geval iets koeler'

Vasseur hoopt op regen in Barcelona: 'Dan is de baan in ieder geval iets koeler'

Frédéric Vasseur ziet zijn coureurs op zondag vanaf de derde startrij aan de Grand Prix van Spanje beginnen. De Fransman houdt het niet voor onmogelijk dat zijn coureurs hoger eindigen dan ze zullen starten op zondag. ‘Het zit enorm dichtbij elkaar’, zegt hij in gesprek met F1TV.

Nadat beide coureurs al een zege wisten te halen in 2024, lijkt starten vanaf P5 en P6 een stap achteruit. ‘Als je op P5 en P6 staat en de auto’s voor je maar een paar duizendsten sneller zijn, is het altijd teleurstellend’, geeft Vasseur eerlijk toe. Toch ziet hij niet enkel minpunten. ‘Ik denk dat we uiteindelijk wel een goede sessie hebben neergezet. Charles maakte een klein foutje’, benadrukt hij. ‘Het zit enorm dichtbij elkaar. We moeten nu focussen op morgen’, kijkt de Fransman alvast vooruit.

Ferrari maakt kans als het gaat regenen

Vasseur denkt dat er goede kansen zijn voor het team uit Maranello als het gaat regenen, maar daar wil de teambaas toch niet te veel op rekenen. ‘Als het morgen gaat regenen, is het allemaal een heel ander verhaal’, geeft hij toe wanneer de journalist van F1TV hem ernaar vraagt. ‘Dan is de baan in ieder geval iets koeler’, vervolgt hij, waarmee hij aangeeft dat zijn team in die omstandigheden goede zaken kan doen. ‘Dat verandert de situatie dan zeker’, weet de man van Ferrari.

Vasseur moet lachen wanneer er wordt gesproken over verbeteringen bij zijn team. ‘We moeten op elk gebied voor verbetering zorgen. Als je ervan overtuigd bent dat iets goed gaat, is dat het begin van het einde’, is teambaas van de Italiaanse renstal van mening. Het is zaak voor Ferrari om gewoon door te gaan. ‘We moeten blijven pushen’, benadrukt Vasseur. ‘We hebben de juiste mindset en dat is goed voor het team’, sluit hij positief af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws