Tweede startrij maakt Wolff niet blij: 'Verstappen werd verslagen door Norris, wij door drie tienden' Formule 1
Formule 1

Tweede startrij maakt Wolff niet blij: 'Verstappen werd verslagen door Norris, wij door drie tienden'

Tweede startrij maakt Wolff niet blij: 'Verstappen werd verslagen door Norris, wij door drie tienden'

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat het team op vrijdag wellicht wat te enthousiast is geweest over de geboekte progressie. De Oostenrijker vond de P3 van Lewis Hamilton en de P4 van George Russell een solide prestatie, maar ook niet meer dan dat. Hij hoopt op een goede zondag in Spanje, maar lijkt het niet bepaald rooskleurig in te zien.

Mercedes kende een redelijk goede dag op het Circuit de Barcelona-Catalunya en wist de tweede startrij veilig te stellen. Op vrijdag werd het vuurtje in de Mercedes-garage weer aangewakkerd nadat Hamilton de snelste tijd liet noteren in de vrije training. Wolff suggereert dat de Duitse renstal te snel dacht het lek boven te hebben na een positieve vrijdag, ondanks dat dat de laatste tijd wel de trend is bij de Zilverpijlen. 'Het is niet echt fantastisch', zegt de Oostenrijker tegenover Sky Sports.

'De derde en vierde plaatsen hadden zo P5 en P6 konden zijn omdat we zo dicht bij de Ferrari's stonden', zegt Wolff, die het dus van een andere kant bekijkt dan het feit dat ze de Ferrari's hebben verslagen. 'We kwamen drie tienden tekort naar de top. Vrijdag leek het niet zo, maar misschien waren we toen te enthousiast over onze prestaties', gaat Wolff verder. 'Over het algemeen is het een solide resultaat, maar het is ook niet meer dan dat. De verschillen zijn erg klein. Op zaterdag zag je het opnieuw: het gaat de ene kant op, en dan weer de andere.'

Wolff blij voor Hamilton

Hamilton kende naar eigen zeggen echter een heel goede zaterdag. De Brit was te spreken over de auto, al gaf hij aan dat alle problemen nog lang niet zijn opgelost. De auto reed op zaterdag naar zijn idee wel veel beter. Hij versloeg teamgenoot Russell. 'Ik ben blij dat het goed ging voor Lewis', gaat Wolff verder. 'Max werd verslagen door Lando, maar wij zijn verslagen door drie tienden', beaamt de Oostenrijker.

'We zullen zien hoe goed McLaren het zondag kan doen, het is goed om een tegenstander te hebben. Misschien kunnen we zondag een heel goede dag hebben.' Verstappen werd nipt door Norris verslagen in Q3, het verschil was namelijk slechts twee honderdsten. Bij Ferrari ging het van vrijdag op zaterdag ook beter, maar toch lukte het niet om toe te slaan tijdens de strijd om de poleposition. Het zit in ieder geval erg dicht bij elkaar, en dat kan wel eens een voorbode voor een heel spannende race zijn.

McLaren een goede benchmark

Dat McLaren het zo uitstekend deed tijdens de kwalificatie, werkt enigszins motiverend voor Mercedes. 'Je kunt in ieder geval zien dat het niet aan de motor ligt, toch?' zegt Wolff met een knipoog. 'Dat is een goede benchmark voor ons. Je kunt zien wat je kunt bereiken en één onderdeel van de auto is in ieder geval uitgesloten. Lando weet elke keer weer een goede ronde uit de hoge hoed te toveren, dat is erg indrukwekkend.' Mercedes hoopt in ieder geval haar slag te slaan als het weer op zondag wel omslaat. 'Onze auto is snel in de regen, maar het is nu zo close tussen acht coureurs, dat je er zelf het maximale uit moet zien te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws