Vasseur houdt hoofd koel ondanks snelle Red Bull: 'Titel wordt niet gewonnen in Bahrein' Formule 1
Formule 1

Vasseur houdt hoofd koel ondanks snelle Red Bull: 'Titel wordt niet gewonnen in Bahrein'

Vasseur houdt hoofd koel ondanks snelle Red Bull: 'Titel wordt niet gewonnen in Bahrein'

Frédéric Vasseur kijkt vol positiviteit uit naar de Grand Prix van Bahrein. Ferrari kende drie goede testdagen op het Bahrain International Circuit, maar de Italiaanse renstal zal waarschijnlijk niet als favoriet de eerste race van het seizoen in gaan. Desalniettemin maakt Vasseur zich weinig zorgen over het aankomende Grand Prix-weekend. De teambaas is zich ervan bewust dat het seizoen nog lang duurt en dat het kampioenschap niet beslist zal worden in Bahrein.

Red Bull Racing lijkt de duidelijke favoriet te zijn voor de eerste race van het jaar. Toch kijkt de Ferrari-teambaas vol positiviteit uit naar de eerste Grand Prix en de rest van het seizoen. 'De tests waren goed en die drie dagen lieten zien dat de auto aan onze verwachtingen voldoet en nu moeten we proberen er het meeste uit te halen', geeft Vasseur aan in een persbericht van Ferrari. 'Één ding is duidelijk: dit zal het kampioenschap zijn met de meeste races ooit, dus ongeacht het resultaat, zal de titel niet worden gewonnen of verloren in Bahrein.'

Niet alleen Red Bull kan Ferrari aankomend weekend wat kopzorgen geven. 'We kennen het circuit vrij goed, maar de veranderende lucht- en baantemperaturen, evenals veranderende windomstandigheden, plus de nieuwe Pirelli-banden maken het erg lastig om de juiste afstelling van de auto te krijgen.' Toch houdt Vasseur zich vast aan de positieve testdagen van vorige week. 'Carlos en Charles hebben veel data verzameld tijdens de drie testdagen, dus we zouden voorbereid moeten zijn voor een goed weekend.'

Vasseur: 'Heeft me maar een paar maanden geduurd om besmet te raken door de passie'

De Fransman is pas twee maanden in dienst bij het team van Ferrari. Vasseur voelt al dat de Scuderia iets speciaals heeft. 'Ik heb dit gevoel vrij vaak gehad in mijn carrière, maar ik moet toegeven dat het deze keer extra speciaal is. Ik voel de passie niet alleen van elke werknemer in Maranello, maar ook van de tifosi en het heeft me slechts een paar maanden gekost om besmet te raken door deze passie en opwinding. We kunnen niet wachten om het seizoen te beginnen', aldus de nieuwe Ferrari-teambaas.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws