Verstappen 'nachtmerrie' voor de concurrentie: 'Hij heeft geen zwakke plekken' Formule 1
Formule 1

Verstappen 'nachtmerrie' voor de concurrentie: 'Hij heeft geen zwakke plekken'

Verstappen 'nachtmerrie' voor de concurrentie: 'Hij heeft geen zwakke plekken'

Mathias Lauda ziet in Max Verstappen en Red Bull Racing de topfavorieten van aankomend seizoen. De Oostenrijkse coureur is van mening dat Verstappen de concurrentie de stuipen op het lijf jaagt aangezien hij geen zwakke plekken heeft en alleen maar beter lijkt te worden. Desondanks denkt Lauda dat er voor de concurrentie zeker nog wat te halen valt. Hij zag immers bij Ferrari en Mercedes enkele belangrijke verbeteringen.

Verstappen gaat ook dit seizoen in als de regerend wereldkampioen van de Formule 1. Het zelfvertrouwen van de Red Bull-coureur is volgens Lauda alleen maar slecht nieuws voor de concurrentie. 'Max is een nachtmerrie voor de concurrentie - jong, in topvorm, mentaal ijzersterk en extreem snel', zegt de coureur bij ServusTV. 'Hij heeft geen zwakke plekken en blijft alleen maar beter worden. Maar in de Formule 1 kun je nooit iemand afschrijven. Het hangt altijd af van het totaalpakket.'

Lauda: 'Red Bull blijft de maatstaf'

Verstappen lijkt dat totaalpakket nog steeds te hebben, aangezien de RB19 zich liet gelden tijdens de testdagen in Bahrein. Toch wil de zoon van meervoudig wereldkampioen Niki Lauda de concurrentie ook nog niet afschrijven. 'Red Bull Racing blijft de maatstaf voor iedereen. Maar Ferrari en Mercedes zijn gegroeid.' De Oostenrijker belicht in het bijzonder het team van Mercedes. 'Ze weten precies waar hun zwakke punten liggen, hebben geleerd van hun fouten en hebben vorig jaar de meeste progressie geboekt.'

Toch zag het er bij Mercedes niet goed uit tijdens de testdagen. Voor Ferrari zag het er een stuk rooskleuriger uit op het Bahrain International Circuit. Lauda denkt dat de nieuwe teambaas, Frédéric Vasseur, de Scuderia naar een nog hoger niveau kan tillen. 'Ferrari moest de stekker eruit trekken na alle menselijke fouten, want bepaalde fouten waren beschamend. De nieuwe teambaas Fred Vasseur, die al heel lang in het vak zit, zal zeker voor een frisse wind zorgen', besluit de coureur.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws