Vasseur met vertrouwen richting Las Vegas: 'Dat kan een voordeel opleveren' Formule 1
Formule 1

Vasseur met vertrouwen richting Las Vegas: 'Dat kan een voordeel opleveren'

Vasseur met vertrouwen richting Las Vegas: 'Dat kan een voordeel opleveren'

Frédéric Vasseur kijkt met veel vertrouwen uit naar de Grand Prix van Las Vegas. Ferrari heeft zich namelijk goed voorbereid op de voorspelde kou tijdens het raceweekend in de gokstad en de teambaas van de Italiaanse renstal denkt dan ook dat Ferrari het goed zal doen in de straten van Las Vegas. Als alles op zijn plek valt, dan is een mooi resultaat absoluut mogelijk volgens de Fransman.

Komend weekend wordt er voor het eerst sinds 1982 weer een Formule 1-race verreden in Las Vegas. Voorafgaand aan het evenement hebben meerdere coureurs en teams al hun zorgen geuit over de voorspelde, lage temperaturen. Het zal voor de coureurs een enorme opgave om de banden op te warmen en om deze vervolgens in het juiste werkvenster te houden.

Ferrari heeft zich volgens Vasseur goed voorbereid op de koude omstandigheden in de gokstad en de Fransman denkt dat de Italiaanse renstal dit weekend wel eens goed voor de dag kan komen. 'Het werk dat we in de fabriek hebben gedaan, tijdens vergaderingen en in de simulator, zullen ervoor zorgen dat onze coureurs het beste uit zichzelf kunnen halen', zegt Vasseur in een persbericht van Ferrari. 'Eigenlijk helpt het simulatiewerk enorm bij het managen van de vele onbekende factoren en dat kan een voordeel ten opzichte van de concurrentie opleveren.'

Daarnaast beschikt Ferrari volgens Vasseur ook over twee coureurs, die wel raad weten met stratencircuits. 'Charles (Leclerc, red.) is altijd erg snel op dit soort circuits waar de muren dichtbij zijn en Carlos (Sainz, red.) liet in Singapore zien dat hij niet minder bedreven op dit gebied. We hebben er vertrouwen in dat we een goed tempo hebben en als we de coureurs geven wat ze nodig hebben, dan is een goed resultaat binnen bereik', stelt de teambaas van het Italiaanse team.

Speciale livery in Las Vegas

Het Formule 1-circus reist deze week al voor de derde keer in 2023 af naar de Verenigde Staten. De koningsklasse van de autosport heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen bij het Amerikaanse publiek. Ook Ferrari kan op veel steun rekenen van het volk en dus wilde het team iets speciaals doen in Las Vegas. 'Nu er dit seizoen drie races plaatsvinden, is het duidelijk dat dit een nieuw gouden tijdperk is voor de Formule 1 in Amerika. De Verenigde Staten zijn altijd speciaal geweest voor Ferrari. We hebben hier altijd veel steun ontvangen en daarom hebben we een unieke livery voor deze race bedacht', zegt Vasseur tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws