Voormalig Ferrari-coureur vertrouwt Verstappen blind: 'Talent om alle records te vernietigen' Formule 1
Formule 1

Voormalig Ferrari-coureur vertrouwt Verstappen blind: 'Talent om alle records te vernietigen'

Voormalig Ferrari-coureur vertrouwt Verstappen blind: 'Talent om alle records te vernietigen'

Oud-coureur Felipe Massa is de laatste tijd vooral veel bezig met de rechtszaak waarin hij de wereldtitel van 2008 alsnog in handen wil krijgen, maar bij de Track Limits-podcast ging het ook veelvuldig over andere onderwerpen in de Formule 1. Zo kwam ook regerend wereldkampioen Max Verstappen aan bod.

Weinig coureurs hebben meer wereldkampioenen als teamgenoot gehad dan Massa. De kleine Braziliaan debuteerde in 2002 in de Formule 1 bij Sauber, als vervanger van ene Kimi Räikkönen, en versloeg in 2005 Jacques Villeneuve bij datzelfde team. Daarop maakte Massa de overstap naar Ferrari, waar hij Michael Schumacher als teamgenoot kreeg. De Duitser ging vervolgens met zijn eerste pensioen en werd opgevolgd door Räikkönen, die drie jaar later weer plaats maakte voor Fernando Alonso. Ondanks elf Grand Prix-zeges heeft Massa zelf voorlopig nog geen wereldtitel te pakken.

Massa vertrouwt Verstappen blindelings

Op een gegeven moment wordt de ene na de andere vraag in noodtempo op Massa afgevuurd, waarbij ook het dilemma voorgelegd wordt naast welke coureur Massa geblindeerd nog in de auto zou durven zitten. 'Ik ben niet bang om naast een topcoureur te zitten. Misschien zijn er nu in de Formule 1 drie of vier coureurs waar ik liever niet naast zou zitten', lacht Massa. 'Ik kan hier beter geen namen bij noemen.'

Naast wie Massa wél zou plaatsnemen, is voor de Braziliaan geen lastige keuze. 'Ik zou natuurlijk Max kiezen, maar ik zou niet geblindeerd willen zijn. Ik wil het namelijk zien, want ik vind het waanzinnig wat hij doet. Ik zou zelfs in de regen naast hem gaan zitten', zegt Massa over de Nederlander, die dit seizoen al zeventien keer won en in Las Vegas de 53 zeges van Sebastian Vettel kan evenaren.

Verstappen op recordjacht

Later wordt aan Massa gevraagd wie hij als beste coureur ooit beschouwt. Een eenvoudige vraag zonder duidelijk antwoord, blijkt ook al snel uit de reactie van de oud-coureur. 'Je hebt natuurlijk coureurs die deel uitmaken van de geschiedenis van de sport, zoals Michael (Schumacher, red.), en Ayrton Senna. Misschien ook Juan Manuel Fangio. Ik heb hem nooit ontmoet, maar hij deed het natuurlijk geweldig. Zo heb je er nog wel een paar, zoals Jackie Stewart, en we mogen niet vergeten wat Lewis (Hamilton, red.) gedaan heeft in de Formule 1. Hij heeft de meeste grote records in handen.'

Toch kan ook Verstappen in deze discussie inmiddels niet meer ontbreken. De Nederlander won sinds de start van het 2021-seizoen gemiddeld veertien races per seizoen, terwijl het verder nog nooit iemand is gelukt om er meer dan dertien in een seizoen te winnen. 'Het is een lastige vraag. Max kan zeker de nummer één zijn. Hij heeft het talent om alle records te vernietigen. Zelfs als hij dat doet, blijven die anderen ook grootheden', zegt Massa daarover.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws