Brawn voorspelt zwaarder 2024 voor Red Bull: 'Zij kunnen een reële bedreiging vormen' Formule 1
Formule 1

Brawn voorspelt zwaarder 2024 voor Red Bull: 'Zij kunnen een reële bedreiging vormen'

Brawn voorspelt zwaarder 2024 voor Red Bull: 'Zij kunnen een reële bedreiging vormen'

Ross Brawn denkt dat McLaren komend seizoen wel eens de strijd aan zou kunnen gaan met Red Bull Racing en Max Verstappen. De voormalig sportief directeur van de Formule 1 zag McLaren gedurende het jaar flinke stappen maken onder leiding van de nieuwe teambaas Andrea Stella en volgens de 68-jarige Brit zou McLaren in 2024 wel eens de aansluiting kunnen vinden bij Red Bull.

Het team van McLaren kende een uiterst moeizame start van 2023. Na acht races wisten Lando Norris en debutant Oscar Piastri slechts zeventien punten bij elkaar te sprokkelen. Een flink upgradepakket was noodzakelijk en dit pakket kwam er dan ook in Oostenrijk. De updates maakten van McLaren vrijwel direct weer een topteam en sindsdien is vooral Norris één van de grootste uitdagers van Verstappen gebleken tijdens de races.

Een overwinning behaalde McLaren, afgezien van de sprintzege van Piastri in Qatar, echter nog niet. Dat zou volgens Brawn komend seizoen wel eens kunnen veranderen. De Brit zag McLaren gedurende het seizoen enorme stappen maken en daar zou het team komend seizoen wel eens de vruchten van kunnen plukken. 'Ze hebben nu duidelijk een veel betere organisatie', zegt Brawn in gesprek met Reuters. 'Petje af voor Andrea (Stella, red.). Hij was één van mijn ingenieurs bij Ferrari.'

Reële bedreiging voor Red Bull

McLaren lijkt het gat naar Red Bull steeds verder te dichten. In Brazilië probeerde Norris zelfs het gevecht met Verstappen aan te gaan, maar de Nederlander bleek nog een maatje te groot voor de Brit. Het verschil was met acht seconden echter niet bijzonder groot. Brawn houdt er sterk rekening mee dat McLaren volgend seizoen een geduchte tegenstander is voor Red Bull. 'Ik ben erg blij met hoe goed hij (Stella, red.) het doet', vertelt Brawn. 'Hij lijkt van McLaren een veel sterker team te hebben gemaakt, dus ik denk dat ze volgend seizoen een reële bedreiging kunnen vormen. Ze hebben ook fantastische coureurs, die elkaar heel hard pushen', aldus Brawn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws